Het Buitengewoonmenu is een uitbreiding van het Kleutermenu. Sport- en cultuuractiviteiten voor de derde kleuterklas worden, in overleg tussen school en organisatie, aangepast aan overeenkomstige groepen uit het buitengewoon onderwijs. U kan de activiteiten boeken aan een zeer voordelig tarief. 

Het Buitengewoonmenu bestaat uit vier activiteiten per schooljaar. De school kiest zelf twee sport- en twee cultuuractiviteiten uit een ruim en kwalitatief aanbod. 

 

Voordelig tarief
Voor deze vier activiteiten betaalt de school € 200 per groep van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.
Dit aanbod geldt voor alle erkende scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.Vervoer en verzekering
De activiteiten vinden plaats tijdens de schooluren, in de nabije schoolomgeving, op school zelf of zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Eventueel vervoer regelt en betaalt de school zelf en alle activiteiten (zowel binnen als buiten de schoolmuren) zijn verzekerd via de schoolverzekering.


Buitengewoonmenu 2017 - 2018: praktisch stappenplan

  • Lees de voorwaarden van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.
  • Vul tussen 7 maart en 31 maart het inschrijfformulier in en verstuur dit via de onderwijsdatabank.
  • Kies voor elke klas vier activiteiten. Eén uit elke categorie, zoals hieronder en in het reservatieformulier beschreven.
  • Boek tussen 14 april en 31 mei voor elke klas deze activiteiten via de inschrijfknop op www.klasopstap.be en vermeld daarbij duidelijk dat je de activiteit wenst te reserveren in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.
  • Vul ten laatste op 15 juni het reservatieformulier aan met de gereserveerde activiteiten per klas en verstuur dit via de onderwijsdatabank.


Activiteiten Buitengewoonmenu

 


Kleutermenu

Naast het Buitengewoonmenu bestaat er ook een Kleutermenu, een vergelijkbaar aanbod voor derde kleuterklassen van het gewoon onderwijs. Bekijk hieronder het filmpje.

Vragen?

Mail kleutermenu@stad.antwerpen.be
Tel +32 3 338 33 40 voor algemene vragen en voor vragen over cultuuractiviteiten.
Tel +32 3 338 60 34 voor algemene vragen en voor vragen over sportactiviteiten.