Het Kleutermenu biedt sport- en cultuuractiviteiten aan voor de derde kleuterklas en voor de oudste leefgroepen (4 tot 6 jaar), aan een zeer voordelig tarief.

Het Kleutermenu bestaat uit vier activiteiten per schooljaar. De school kiest zelf twee sport- en twee cultuuractiviteiten uit een ruim en kwalitatief aanbod.
 

Voordelig tarief

Voor deze vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.
Dit aanbod geldt voor alle erkende scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Vervoer en verzekering

De activiteiten vinden plaats tijdens de schooluren, in de nabije schoolomgeving, op school zelf of zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Eventueel vervoer regelt en betaalt de school zelf en alle activiteiten (zowel binnen als buiten de schoolmuren) zijn verzekerd via de schoolverzekering.

Kleutermenu 2017 - 2018: praktisch stappenplan
 

  • Lees de voorwaarden van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.
  • Vul tussen 7 maart en 31 maart het inschrijfformulier  in en verstuur dit via de onderwijsdatabank.
  • Kies voor elke klas vier activiteiten. Eén uit elke categorie, zoals hieronder en in het reservatieformulier beschreven.
  • Boek tussen 14 april en 31 mei voor elke klas deze activiteiten via de inschrijfknop op www.klasopstap.be en vermeld daarbij duidelijk dat je de activiteit wenst te reserveren in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.
  • Vul ten laatste op 15 juni het reservatieformulier aan met de gereserveerde activiteiten per klas en verstuur dit via de onderwijsdatabank.
     

Activiteiten Kleutermenu

 


Buitengewoonmenu
Er bestaat ook een Buitengewoonmenu, een uitbreiding van het Kleutermenu. Sport- en cultuuractiviteiten voor de derde kleuterklas worden, in overleg tussen school en organisatie, aangepast aan overeenkomstige groepen uit het buitengewoon onderwijs.
 

Vragen?
Stuur een bericht naar Kleutermenu@stad.antwerpen.be
Tel +32 3 338 33 40 voor algemene vragen en voor vragen over cultuuractiviteiten
Tel +32 3 338 60 34 voor algemene vragen en voor vragen over sportactiviteiten