Wat?
Tijdens een verkeersweek vinden er leuke en gevarieerde workshops plaats op uw school rond thema’s als fietsvaardigheid, dode hoek en het halen van een rijbewijs. In één week tijd worden zo alle graden gesensibiliseerd.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert de verkeersweken. De dienst Onderwijsnetwerk Antwerpen biedt aan 20 scholen een verkeersvignet aan dat recht geeft op een gratis verkeersweek in het schooljaar 2017 - 2018. Voor dit schooljaar zijn alle verkeersvignetten toegekend.

Het gaat om een proefjaar. Aan het eind van volgend schooljaar wordt het aanbod geëvalueerd en mogelijk herhaald en uitgebreid.

Bekijk hier het programma van een verkeersweek.
De workshop 'Beleef en be safe' (met de tuimelwagen) is een uitbreiding van de standaard verkeersweek. Het vignet geeft hier geen recht op. Indien de school deze workshop wil bijboeken, dient ze deze zelf te betalen.

Voor wie?
Voor secundaire scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Door deze verkeersweken gratis aan te bieden wil Onderwijsnetwerk Antwerpen scholen helpen om de veiligheid te verhogen van leerlingen die participeren aan het verkeer.  De verkeersweken staan dus open voor BUSO-scholen, voor zover de betreffende leerlingen effectief participeren in het verkeer.

Voorwaarden

  • De school schrijft minstens 500 leerlingen in. Scholen met een kleiner leerlingenaantal kunnen zich samen met een andere vestigingsplaats of een school in de buurt inschrijven om zo aan 500 leerlingen te geraken.


Hoe aanvragen?
Voor het schooljaar 2017 - 2018 zijn alle beschikbare vignetten toegekend aan scholen. Heeft u interesse in een verkeersvignet voor het schooljaar 2018 - 2019? Laat het ons alvast weten via een mailtje naar klasopstap@stad.antwerpen.be.


Vragen?
klasopstap@stad.antwerpen.be
03 338 33 40 (vraag naar een medewerker van Klas Op Stap)