Astronautenworkshop - VOLZET

De klas als trainingscentrum voor astronauten, waar ze de basisprincipes van elektriciteit, zonne-energie en de wetten van de zwaartekracht leren! 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

2 uren 30 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 5 - 6

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 11,60 per leerling

Jouw leerlingen voeren reparaties uit aan een minisatelliet: zonnepaneeltjes, knipperlichten en een elektrische motor worden stap voor stap in een stroomkring toegevoegd. Zo bouwen ze zelf een systeem werkend op duurzame energie!

Dan construeren jouw leerlingen aerodynamische waterraketten en leren ze wat “actie = reactie” in de praktijk betekent. Creatief werken met cilinders en kegels vergroot hun ruimtelijk inzicht. Uiteraard lanceren ze daarna hun space shuttles en Saturnus V raketten, met een aftelprocedure zoals bij een echte lancering. Alle leerlingen dragen coole space shuttle ruimtepakken tijdens de hele workshop!

Verwachtingen naar de leerkracht
De leerkracht is mee aanwezig in de klas. De leerkracht en/of leerlingen helpen mee met het uitdelen en het ophalen van materiaal. 
Prijs

Alle kosten zijn in de prijs inbegrepen.

Aan de kinderen wordt gevraagd om een lege PET-fles mee te brengen (PET-flessen van bruisende dranken zijn geschikt); 1 fles per 2 kinderen volstaat. We zorgen zelf voor reserveflessen als er te kort zijn. 

Voor- of natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een gedetailleerde infobrochure voor de leerkracht. De bouwplaten van de modelraketten worden achteraf in pdf-versie ter beschikking gesteld.

Deze activiteit kadert in een bestaande leerlijn, namelijk wetenschappen en techniek, STEM

10 veelgebruikte woorden
Deze woorden worden tijdens de activiteit vaak gebruikt en zijn mogelijk onbekend voor (anderstalige) leerlingen:
- wetenschappen
- techniek
- astronaut
- stoomkring
- zonne-energie
- satelliet
- raket
- STEM

 

Deze activiteit is reeds volzet voor najaar 2018. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Techniek
  • Wetenschap