Bar Del Mundo

Multimediaal spel rond eerlijke handel op 't Eilandje. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

2 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 2

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

Bar Del Mundo is een multimediaal spel voor jongeren van 12 tot 14 jaar. In groep bezoeken ze locaties op en rond het Eilandje. Tegelijkertijd doen ze opdrachten met een tablet.

Tijdens het spel leren jongeren meer over de reis die producten afleggen voor ze in de winkel liggen, de werking van de haven van Antwerpen, eerlijke handel, waterverbruik en voedselverspilling.

Praktisch
Om het spel te spelen met een groep van 24 jongeren heeft u zes tablets nodig. U kan deze ontlenen via http://www.bardelmundo.be/ . Reserveren is verplicht. De tablets zijn af te halen in het MAS Havenpaviljoen (Adres: Hanzestedenplaats 19, 2000 Antwerpen), op het startuur, dat je bij reservering werd meegedeeld. De receptionist(e) overhandigt de tablets en je krijgt hier nog een uitleg over de werking van de haven. Op de eerste of tweede verdieping van het MAS kan je het spel uitleggen aan de spelers. Neem zeker de spelhandleiding (zie hieronder) afgedrukt mee.

Eigen tablets kunnen ook worden gebruikt. Je downloadt dan eerst het spel via een app, die je terugvindt in de Play store (Android). Binnenkort is deze app ook beschikbaar in Apple store  en/of Windows store.

Je vindt hier alvast meer speluitleg en de flyer terug. 

Het spel is alle dagen beschikbaar, behalve op maandag.

Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Mens & maatschappij
  • Economie/Noord-Zuid