Biba & Loeba bewegingshow van Bodymap

Sportactiviteit van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

 • Op je school
 • Antwerpen, Berchem, Berendrecht - Zandvliet - Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
 • Meer info

Prijs

 • Gratis

Biba en Loeba zijn twee ‘kinderen’ die heel graag spelen en bewegen. Tijdens de bewegingsshow nodigen de twee tantes van Biba en Loeba  alle kinderen uit om mee te doen met hun beweegspelletjes. Door middel van verschillende grote en kleine materialen wordt de algehele motorische ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Afhankelijk van het thema worden de spelletjes aangeboden in een bepaald verhaal.

De verschillende bewegingsspelen worden grotendeels uitgevoerd met kosteloos materiaal, zodat deze vlot herhaald kunnen worden in de wekelijkse bewegingslessen en klaspraktijk. Daarnaast geven de lesgevers input aan de leerkrachten voor een gevarieerd aanbod dat de motorische ontwikkeling van kinderen stimuleert en de basis legt voor schoolse vaardigheden: lichaamsperceptie, ritme, visuele vaardigheden, fijne motoriek, evenwicht enz. Het concept, de uitwerking en de organisatie van de bewegingsworkshop ligt in handen van ‘Bodymap’.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 • Voor scholen met minstens 3 klassen: reserveer deze activiteit per school per dag met minstens 3 en maximum 4 klassen/groepen. De activiteit gaat dan door op je school. Indien je dit niet doet, zal de activiteit meer kosten en wordt de meerprijs aan de school doorgerekend.
 • Voor scholen met 1 of 2 klassen: reserveer deze activiteit op een datum wanneer deze in een sporthal (SH De Rode Loop, SH Luchtbal, SH Luysbekelaar en SH Wilrijkse Plein) wordt georganiseerd. Let op! Er moeten minstens 3 klassen op dezelde dag naar dezelfde sporthal gaan. 
 • Geschikt voor derde kleuterklassen, oudste leefgroepen en groepen uit het buitengewoon onderwijs.
 • Maandag en vrijdag volgens vaste data.
 • Turn/speelzaal ter beschikking zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen.
 • Graag parkeerplaats aan de school of een laad en los zone ivm uitladen materiaal.
 • Voor scholen in alle districten op grondgebied stad Antwerpen.

 

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voor- en/of natraject

Er bestaat een liedje dat de leerkracht in de klas kan laten horen ter voorbereiding.

Er bestaat een aansluitende workshop die verder bouwt op de opgedane ervaring van deze activiteit, namelijk het 'Ontwikkelingslab van Bodymap'

Er bestaan educatieve pakketten met extra informatie over de bewegingsvormen.

Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen/turnpantoffels
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en begeleider.
Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

De bewegingsshow gaat door op maandag en vrijdag volgens vastgelegde data.

 • Voor scholen met minstens 3 klassen vindt de voorstelling plaats in de school zelf in de turn/speelzaal.
 • Voor scholen met 1 of 2 klassen wordt de bewegingsshow op vastgelegde data georganiseerd in verschillende sporthallen (SH De Rode Loop, SH Luchtbal, SH Luysbekelaar en SH Wilrijkse Plein). 
Thema's
 • Sport & gezondheid