Dinoworkshop - VOLZET

We brengen de wereld van de dinosaurussen, zeemonsters en mammoeten letterlijk tastbaar in de klas, met authentieke indrukwekkende fossielen. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

2 uren 15 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 5 - 6

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Nauwkeurig leren observeren, zorgvuldig omgaan met kostbare objecten, werken met coole digitale instrumenten en een portie creativiteit zijn de ingrediënten van deze workshop.

 

De leerlingen graven fossielen op uit het zand: echte tanden van een spinosaurus, fragmenten van echte dino-eieren, indrukwekkende kiezen van een mammoet en nog veel meer. Alles wordt nauwkeurig digitaal gemeten en gewogen.

 

 

Met digitale microscopen speuren ze naar exotische mugjes en mieren in 40 miljoen jaar oude barnsteen. Ze maken ook zelf foto's met deze microscopen.

Dinoschort en handschoenen aan! De leerlingen maken stap voor stap een realistisch 3D-afgietsel van een fossiele tand van een mosasaurus (een prehistorisch zeemonster) en een uitgestorven reuzenhaai.

De klas wordt georganiseerd in 3 werkhoeken waartussen de leerlingen doorschuiven. Iedereen is continu aan de slag. Bij de workshop hoort een gedetailleerd werkboekje dat de leerlingen bij aanvang krijgen.

Verwachtingen naar de leerkracht
De leerkracht is mee aanwezig in de klas. Er is een verdeling in 3 werkhoeken. Er wordt gevraagd dat de leerkracht de werkhoek rond fossielenafgietsels mee begeleidt. 
Voor- of natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een gedetailleerde infobrochure voor de leerkracht en een werkboekje voor de leerlingen. De gedetailleerde macro-opnames die de kinderen met de digitale microscopen maken, worden achteraf naar de leerkracht doorgestuurd om met de klas te bekijken.

Deze activiteit kadert in een bestaande leerlijn, namelijk wetenschappen en techniek, STEM

10 veelgebruikte woorden
Deze woorden worden tijdens de activiteit vaak gebruikt en zijn mogelijk onbekend voor (anderstalige) leerlingen:
- wetenschappen
- techniek
- fossiel
- dinosaurus
- prehistorie
- microscoop
- barnsteen
- gipsafgietsel
- STEM

 

€50 + €9,50 x aantal leerlingen. Alle kosten (begeleiding, materiaal, werkboekjes, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen. Er kunnen max 24 kinderen tegelijk aan een workshopsessie deelnemen. Voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar is er een korting van €25.

Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Fauna & Flora
  • Techniek
  • Wetenschap