Druppel

Deze waterwandeling doorheen Antwerpen kan de leerkracht zelf begeleiden.  

Duurtijd

2 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 3 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • Gratis

Water is overal in de stad, maar zelden nog zichtbaar. Je kijkt wellicht anders naar de drukke Plantin- en Moretuslei als je weet dat er onder het wegdek nog altijd water zit omdat hier ooit een kanaal liep.

De wandeling 'Druppel' verkent de verborgen en zichtbare vindplaatsen van water in de stad, van het Steenplein tot in Park Spoor Noord. Ontdek welke cruciale betekenis water heeft voor de bewoners, voor de vorm van de stad en voor de stedelijke ecologie.

Druppel verklapt niet alleen boeiende dingen over het water in Antwerpen als natuurfenomeen, maar ook als verdediging, ontspanning of als energiebron. De wandeling legt tegelijkertijd de link naar de waterschaarste in het zuiden, omdat wij hier water verspillen. Wist je bijvoorbeeld dat je jeansbroek kletsnat is? Of dat hamburgers grote zuiplappen zijn?

Zelf gidsen met een handleiding
Je kan de wandeling zelf gidsen aan de hand van een handleiding. De handleiding van ‘Druppel’ is zowel gids als leerkracht. Ze laat je stoppen op een 8-tal plaatsen en geeft achtergrondinformatie en leuke opdrachten. Op de website www.antwerpen.be/waterwandeling vind je nog meer info.

 

Praktisch
De wandeling duurt 2 uren.
Vertrekpunt: Steenplein.
Eindpunt: Steenplein.

Je kan een papieren handleiding opvragen via ecohuis@stad.antwerpen.be. Je kan deze inkijken onderaan deze pagina.

Liever een gegidste wandeling?
Je kan deze wandeling ook boeken mét gids bij Expeditie De Stad.

Deze wandeling werd uitgewerkt door Ecohuis Stad Antwerpen, Dienst Noord-Zuidbeleid Provincie Antwerpen en Expeditie De Stad.

Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Erfgoed