First Steps - Skateboard Academy

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Deze activiteit is beschikbaar gedurende een bepaalde periode
  • Meer info

Prijs

  • Gratis

SBA First Steps is een beweegprogramma van de Skateboard Academy voor de allerkleinsten. Spelenderwijs worden de kinderen gestimuleerd om het skatepark te ontdekken en leren ze hun eerste stapjes op het skateboard.

De kinderen ontdekken het skatepark door te klimmen en te balanceren op de verschillende skateboardtoestellen. Ze leren hoe ze skateboardbescherming moeten aandoen en waarom deze bescherming belangrijk is. Nadien volgen aangepaste evenwichtsoefeningen met gebruik van een skateboard en wordt er in kleine groepjes gewerkt met een doorschuifsysteem.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:
 

  • Reserveer deze activiteit voor een uur per klas/groep en ga voor de volgende klas/groep naar een ander (beschikbaar) uur voor een nieuwe reservering.
  • Geschikt voor derde kleuterklassen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs.
  • Op maandag- en dinsdagvoormiddag in oktober.
  • De school voorziet voldoende begeleiding per klas.
  • Voor scholen in districten Antwerpen, Deurne en Borgerhout.

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu 
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen. 
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding

Hulp en ondersteuning bij het uitdelen en aandoen van de bescherming.
Ondersteunen van de lesgevers. 
Actief de groepjes mee motiveren en begeleiden.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

 

Op maandag- en dinsdagvoormiddagen in oktober 2018. In de het Antwerp Skate Depot in Deurne.

 

Locatie
Thema's
  • Sport & gezondheid