Fractie van een seconde

‘Fractie van een seconde’ is een totaalverhaal (muziek & lied, humor, videoclips, emoties, … nabespreking) gericht op de derde graad secundair. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 20 minuten

Locatie

  • Antwerpen, Berchem, Berendrecht - Zandvliet - Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 5 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Het verkeer is een soort jungle waarin wij als een naïeve Mowgli rondwandelen, met misplaatst vertrouwen, een vals veilig gevoel.

Een verkeersongeval overkomt je in een fractie van een seconde. Dat lot trof ook Rudy Claeys in 2003. Ondanks een tetraplegie, zit Rudy op de planken als acteur in ‘Fractie van een seconde’, een energieke theatervoorstelling waarin jonge mensen direct aangesproken worden over ‘wat er in het verkeer allemaal fout kan gaan’! Zijn mede- en tegenspeler is Stef Vanlee, die met ruim 18 jaar ervaring op de spoeddienst en bij de MUG, het thema langs de andere hoek kent. Stef vertelt over zijn interventies als verpleger bij de MUG, soms spectaculair maar ook aangrijpend.

Totaalverhaal
Vanuit hun ervaringen gaan ze, creatief en met veel humor, de argeloosheid van de jongeren in het vaak waanzinnige verkeer te lijf. Doordenkers, zonder het vingertje omhoog, maken jongeren bewust door statistieken een gevoel te geven. ‘Fractie van een seconde’ is een totaalverhaal (muziek & lied, humor, videoclips, emoties, … nabespreking) gericht op de derde graad secundair. De doelgroep die straks actief in het verkeer komt als nieuwe chauffeur. De jongeren die hoger risicogedrag vertonen én in de groep verkeersslachtoffers te hoog scoren, als kwetsbare voetganger, fietser, bromfietser, automobilist of passagier…
 

Met medewerking van
‘Fractie van een seconde’ is een originele en authentieke, theatervoorstelling gemaakt onder supervisie van VZW Rondpunt, met de steun van de Vlaamse Overheid, provincie Antwerpen, Fonds Filliers, Fonds Emilie Leus en VZW Rondpunt.
 

Acteurs en regie
Spel: Rudy Claeys, Stef Vanlee.
Regie: Walter Janssens.
 

Locatie
Deze voorstelling kan enkel plaatsvinden in een theaterzaal. De zaal moet bovendien rolstoeltoegankelijk zijn.
Stel de vraag aan het cultureel centrum of een theaterzaal in je buurt of de voorstelling hier kan gespeeld worden.
Indien je op school een theaterzaal hebt, kan je ook licht- en geluidsmateriaal reserveren via Fractie Van een Seconde. Dit maakt de voorstelling natuurlijk wel duurder. Informeer vrijblijvend via info@fractievaneenseconde.be.
 

Prijs en duur
De voorstelling kost € 925. Je krijgt 50% korting op een boeking voor een tweede voorstelling op dezelfde dag. Voor een boeking voor een voorstelling op een andere dag krijg je 10% korting.
Ze kan 2 x per dag gespeeld worden. Ze duurt 1 uur 20 minuten.

Subsidie
Via Slimme Mobiele Scholen kan je een subsidie aanvragen voor verkeerseducatieve activiteiten.

De voorstelling kost € 925. Je krijgt 50% korting op een boeking voor een tweede voorstelling op dezelfde dag. Voor een boeking voor een voorstelling op een andere dag krijg je 10% korting.
Ze kan 2 x per dag gespeeld worden. Ze duurt 1 uur 20 minuten.

Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Mobiliteit