Handbalinitiatie van Olse Merksem HC

Kleutermenu/Buitengewoonmenu schooljaar 2021-2022

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

 • Op je school
 • Deurne, Merksem

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
 • Meer info

Prijs

De kinderen beginnen deze handbal initiatie met een toffe opwarming. Vervolgens zullen ze door middel van een uitdagend parcours verschillende opdrachten doorlopen. De opdrachten worden steeds gecombineerd met balvaardigheden zonder dat het sportspecifiek wordt. Zo wordt er spelenderwijs gewerkt aan de basisvaardigheden die kinderen nodig hebben bij eender welke sport. Onder deze basisvaardigheden vallen fysieke kwaliteiten (kracht, lenigheid en evenwicht), psychomotorische kwaliteiten (kennis, coördinatie en waarneming van het eigen lichaam) en sociaal gedrag (samenwerken, creativiteit en durven doorzetten). De initiatie wordt afgesloten met een plezierig eindspel en een rustmoment.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 • Reserveer deze activiteit per school voor maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgende (beschikbare) datum voor een nieuwe reservering.
 • Geschikt voor derde kleuterklassen, oudste leefgroepen en groepen uit het buitengewoon onderwijs.
 • Op woensdagvoormiddagen
 • Turn/speelzaal ter beschikking zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen.
 • Graag gebruik van materiaal zoals banken, hoepels, kegels, ...
 • Voor scholen in districten Deurne, en Merksem.

 

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Verwachting naar leerkracht en begeleiding

Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.

Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen/turnpantoffels.
Prijs

Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

De handbal initiatie gaat door op woensdagvoormiddag volgens vastgelegde data. De initiatie vindt plaats in de school zelf in de turn/speelzaal of op een andere locatie (bepaald door de school).

Personeelskost: 20 euro per uur per trainer (2 trainers)

Verplaatsing inbegrepen binnen een straal van 15 km

Dus 40 euro per uur

Liefst minimum 3 uur aaneengesloten (120 euro)

Thema's
 • Sport & gezondheid