Initiatie circomotoriek van Ell Circo D'Ell Fuego

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar gedurende een bepaalde periode
 • Meer info

Prijs

 • Gratis

De leerlingen worden gestimuleerd om zich uit te leven en kennis te maken met verschillende vormen van circomotoriek aangepast aan de motorische vaardigheden van de leeftijdsgroep. De activiteiten die aan bod komen tijdens de initiatie zijn vooral gericht op lenigheid, evenwicht en coördinatie en dit aan de hand van circustechnieken als bal- en tonlopen. Eventueel koorddansen en een beginstadium van trapeze kunnen aangereikt worden als de motoriek van de kinderen dit toelaat. Alles is aangepast op maat voor kleuters en/of vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 

 • Reserveer deze acticviteit voor één uur per klas/groep en ga voor de volgende klas/groep naar een ander (beschikbaar) uur voor een nieuwe reservering.
 • Deze activiteit kan doorgaan op de gekozen datum wanneer minimum 2 klassen en maximum 4 klassen op 1 dag op dezelfde locatie reserveren (de klassen mogen wel maar moeten niet van dezelfde school zijn).
 • Geschikt voor derde kleuterklassen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon ondewijs.
 • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in het eerste of tweede trimester volgens vastgelegde data.
 • In de circusschool van Ell Circo D'Ell Fuego.
 • Voor scholen in alle districten op grondgebied stad Antwerpen.

 

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschriften kledij leerlingen

Kinderen komen in sportkledij : geen broeken met ritsen of knopen. In de zaal mogen geen schoenen waarmee je buiten loopt. Turnpantoffels met soepele zolen zijn goed, maar op kousen of blote voeten kan ook. Er is verder geen bijzondere kledij nodig.

Verwachtingen naar leerkracht 
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.
Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in het tweede trimester van het schooljaar volgens vastgelegde data.

Locatie
Thema's
 • Sport & gezondheid