Interactieve en multimediale haventour

Focus op havenberoepen, techniek en het havenlandschap

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

3 uur

Locatie

 • Op locatie
 • Berendrecht - Zandvliet - Lillo

Geschikt voor

 • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

 • € 10,00 per leerling

Antwerp Port Tours brengt de Antwerpse haven op een frisse en eigentijdse wijze in beeld dankzij het gebruik van multimedia. Een jonge en dynamische gids wisselt zijn uitleg af met beelden van achter de schermen van de bedrijven en interviews met werknemers ter plaatse, weergegeven op een iPad per passagier. Zulke tour is uniek in Europa en maakt het mogelijk om op korte tijd een grote hoeveelheid informatie op een verteerbare wijze over te brengen.

Uw leerlingen leren over logistieke ketens, industriële activiteiten, maritieme uitdagingen en maken kennis met werknemers uit de haven. Zij vertellen in eigen woorden wat zij doen en in welke sfeer dat gebeurt. Wij focussen specifiek op havenberoepen, techniek en het havenlandschap.

Deze tour vormt een bijzonder stevig fundament om uw lessen op voort te bouwen. Bovendien wordt u vrijblijvend een voor- en natraject aangeboden waarbij u vakoverschrijdend kan werken. Hebt u specifieke wensen? Ons aanbod is bijzonder flexibel: al uw vragen over zowel inhoudelijke als praktische zaken worden zo goed als mogelijk opgenomen in het programma.

Prijs
De prijs van € 10,00 per leerling is inclusief begeleiding EN exclusief vervoer. Per 10 leerlingen mag 1 begeleider gratis mee.
 

Als je groep met de bus komt, kan diezelfde bus ook gebruikt worden voor het havenbezoek. Als je groep niet per bus komt, kan Antwerp Port Tours optioneel busvervoer organiseren. Een offerte hiervoor kan binnen de twee werkdagen bezorgd worden. De exacte prijs hangt af van groepsgrootte en van de timing/beschikbaarheid van de busmaatschappij.

Onze tours starten standaard aan het MAS, maar u kan een alternatieve start- en/of eindlocatie aanvragen, bv. aan de school of het Centraal Station. 

Huisregels
De leerlingen worden niet verplicht om de tour te volgen, maar worden wel gevraagd om niet te storen.
We stappen niet uit op gevaarlijke locaties. Als we uitstappen worden de leerlingen op tijd terug aan de bus verwacht.
Verwachtingen naar de leerkracht (en/of andere begeleiders)
We vragen om per 10 leerlingen 1 begeleider te voorzien en om plaats te nemen tussen de leerlingen.
Vaak gebruikte woorden
Bespreek deze best op voorhand in de klas.

    Logistiek
    Industrie
    Pijpleiding
    Tankopslag
    Dokwerker
    Container(terminal)
    Vacature
    Sollicitatie

 

Voor- en/of natraject
Na reservatie wordt er automatisch een basis educatief info-pakket verstuurd. Op vraag is een uitgebreide versie beschikbaar, in de mate van het mogelijke afgestemd op de doelgroep.     
Onze activiteit kadert in aardrijkskunde, techniek, vakoverschrijdende vaardigheden, Engels, PO.

Door de huidige wegenwerken in en rond de stad en haven van Antwerpen, raden wij aan om een havenbezoek tussen 10u en 14u of na 19u te organiseren, ook tijdens het weekend. Contacteer ons voor meer informatie m.b.t. de bereikbaarheid van de haven: info@antwerpporttours.com.

Thema's
 • Mens & maatschappij
 • Beroepen
 • Economie/Noord-Zuid
 • Maatschappelijke instellingen
 • Natuur, wetenschap & techniek
 • Milieu
 • Techniek