Jiu-Jitsuinitiatie - Ikiji Ryu

Sportactiviteit van het Kleutermenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

 • Gratis

Laat je kleuters kennis maken met de krijgskunst van de samoerai, de ridders uit het oude Japan.

Iedere les is anders en op maat van de groep maar er worden steeds dezelfde onderdelen in verwerkt zoals kennismaking met de sport, uitleg van de groetceremonie, demonstratie met de katana (het zwaard van de samoerai), opwarming in spelvorm waarbij de basissignalen (hadjimé-start, yamé-stop, luisterpositie,…) worden ingeoefend. Ook oefeningen waarin het stoten en trappen wordt geoefend in lucht of op stootkussens, trek en duw spelletjes, valtechnieken, ontwijktechnieken en partneroefeningen zitten allemaal mee in het programma. Afhankelijk van de doelgroep (leeftijd) wordt de focus  meer gelegd op sport en spel of op zelfverdediging.

 

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 • Reserveer deze activiteit voor een uur per klas. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgend (beschikbaar) moment voor een nieuwe reservering.
 • Geschikt voor derde kleuterklassen en oudste leefgroepen.
 • Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag volgens vastgestelde data.
 • In de dojo van jiu jitsuclub Ikiji Ryu.
 • Voor scholen in district Antwerpen.

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu.

Voorschrift kledij leerlingen
De leerlingen dragen bij voorkeur losse sportieve kledij. De initaitie wordt op blote voeten gegeven.
Verwachting naar leerkracht en begeleiding

Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.

Voor- en/of natraject
Er bestaat een aansluitende workshop die verder bouwt op de opgedane ervaring van deze activiteit, namelijk de introductiebundel Schooljitsu van de VJJF
Veelgebruikte woorden
Hadjime (start), yame (stop), luisterpositie (zitten op 1 knie), kiai (luid roepen), Renshi (leraar).
Dagplanning
 • Leerlingen komen binnen, kleden zich om. Bij voorkeur joggingbroek en tshirt. Geen sokken, geen schoenen. Alle juwelen, horloges uit.
 • Uitleg over het jiu jitsu, de afgroetceremonie, het zwaard van de samurai, start van de les.  Verschillende thema’s van het jiu jitsu komen aan bod. Trap en stoottechnieken, zelfverdedigingsoefeningen, worstelen, valtechniek,…
 • Gedurende de sessie van 1 uur is er geen pauze voorzien.
Prijs

Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

Op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag mogelijk volgens afspraak. De initiatie vindt plaats in de dojo van jiu jitsu club Ikiji Ryu.

Locatie
Thema's
 • Sport & gezondheid