Korfbalinitiatie van Sikopi KC

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

  • Antwerpen

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
  • Meer info

Prijs

  • € 2,00 per leerling

 

Korfbal is een zeer complete sport die wordt gespeeld met jongens en meisjes door elkaar. Doordat je niet mag lopen met de bal wordt het samenspel en de teamspirit extra gestimuleerd. Ook het Fair Play gehalte is zeer hoog in deze sport en lichaamscontact is niet toegelaten.

Dat kinderen best op een zo jong mogelijke leeftijd hun basisvaardigheden ontwikkelen, is algemeen bekend. Daarom bieden de lesgevers van Sikopi omnisport aan onder de noemer van Multimove. Naast een paar korfbalgerichte spelvormen wordt de focus vooral gelegd op algemene bewegingsvormen en de bevordering van de algemene motorische ontwikkeling van het kind. 

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

  • Reserveer deze activiteit per school voor maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgende (beschikbare) datum voor een nieuwe reservering.
  • Verschillende data mogelijk volgens afspraak.
  • Turn/speelzaal ter beschikking zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen. De initiatie kan ook doorgaan op de sportvelden van Sikopi KC in Antwerpen Linkeroever.
  • Voor scholen in district Antwerpen

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23/04/2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen/turnpantoffels. Geen sandalen of teenslippers. Indien buiten is bij regenweer regenkledij aangewezen.
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.
Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

De korfbalinitiatie gaat door op afgesproken data. De initiatie vindt plaats in de school zelf in de turn/speelzaal of op de sportvelden van Sikopi KC in Antwerpen Linkeroever (bepaald door de school).

Thema's
  • Sport & gezondheid