Muzikale Dialogen

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu '19 - '20 

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

40 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • Gratis

Een dialoog heeft als doel te communiceren met elkaar. Expressiviteit, mimiek en beweging zijn daarbij van groot belang. Probeer maar eens een gesprek te voeren zonder enige uitdrukking, van de spreker enerzijds of van de luisteraar anderzijds. De communicatie zal al snel blokkeren of stilvallen. Door een expressieve uitdrukking blijft de luisteraar geboeid of de spreker gehoord.

In Muzikale dialogen gaan we met de muzikale taal “praten”. Er komt geen spreektaal aan te pas. Spelend met ritme, melodie, tempo, klank en klankkleur samen met de kinderen komt er een bijzondere dialoog op gang. Dat kan alle kanten op gaan. De Musica docent geeft plaats en ruimte voor eigen initiatief van de kinderen en dat leidt tot mooie expressieve muzikale gesprekjes.

Al spelend leren de leerlingen ritmes, lang, kort, hoog, laag, snel, langzaam, leren rekening houden met elkaar, leren buiten de lijntjes denken, leren luisteren.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reservering
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu, klik dan vanaf 6 mei, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu.
 

Dagplanning
De workshop duurt ongeveer 40 minuten. We kunnen 3 workshops op een halve dag doen. Voorzie a.u.b. 10 à 20 minuten pauze tussen de workshops.
Tijdsduur en groepsgrootte
De activiteit duurt ongeveer 40 minuten.
Er kunnen maximum 15 leerlingen deelnemen per groep, begeleid door minstens 1 actieve leerkracht.
Verwachtingen naar de leerkracht

We vragen de leerkrachten actief mee te doen tijdens de workshops.

Voor- of natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een lesmap.
Er bestaat een filmpje dat je in de klas kan laten zien ter voorbereiding.
Locatie
De activiteit gaat door op je school. We hebben daarvoor een rustige ruimte zonder afleiding nodig, kussens voor alle kinderen om op te zitten of een zachte ondergrond en de mogelijkheid tot het afspelen van muziek.
Thema's
  • Cultuur
  • Muziek