Natasja op de vlucht

Tijdens een verrassende en ontroerende voorstelling komen de kinderen in aanraking met verschillende strips. 

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 3 - 5

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • € 5,16 per leerling

Een dolgedraaide professor, Doctor Fuego, komt met wetenschappelijk gestaafde bevindingen de kinderen om de oren slaan en wil hen laten geloven dat het lezen van strips verderfelijk, schadelijk en afstompend is.

Tijdens de voorstelling maken de kinderen kennis met heel wat verschillende strips en stripfiguren. Er wordt gebruik gemaakt van projecties waardoor de kinderen heel wat stijlen kunnen bekijken, leren wat er zo leuk is aan strips en mee in de stripwereld duiken. Het is een verrassende en ontroerende voorstelling, gebracht door twee bijzondere figuren. Aan het einde van de voorstelling hebben steevast alle kinderen zin om strips te gaan lezen.

Verwachtingen van leerkracht en begeleiding

Parkeerplaatsen:
Indien mogelijk graag parkeerplaatsen voorzien voor 2 personenwagen vanaf anderhalf uur voor het startuur van de eerste voorstelling, tot 1 uur na het einde van de laatste voorstelling, zo dicht mogelijk bij de toegang van de zaal.

Locatie:
Een turnzaal, refter, knutselklas, … met een speelvlak van 4mx4m en stopcontact. In dit lokaal mag geen andere activiteit doorgaan tijdens de duur van de voorstelling. Voor de kinderen voorziet de school banken of stoelen om op te zitten. Graag geen kussens of matten. Verduistering mag maar is niet verplicht.

Catering:
Graag thee en water voorzien voor twee personen. Indien er een hele dag wordt opgetreden is het fijn als er een broodje kan worden voorzien, maar dit is geen verplichting.

Tijden:
Het aankomstuur is 75 minuten voor de eerste voorstelling. Duur optreden: 50 minuten per voorstelling

Afbouw: 30 min.

Begeleiding:
Er wordt minstens één leerkracht verwacht die de kinderen begeleidt gedurende de voorstelling (bij voorkeur de klasleerkracht).

10 veelgebruikte woorden
Strips, verderfelijk, lui, stripfiguren, Natasja (de stripfiguur), opklimmen, versieren, figurant, wetenschap(pelijk)
Thema's
  • Cultuur
  • Literatuur