Out

Maak outing en relatievorming bespreekbaar onder de leerlingen aan de hand van een denkoefening over een fictief personage. 

Reserveer

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 4 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Met OUT maakten we samen met auteur Robin David een denkoefening. Outing en relatievorming liggen bij deze doelgroep heel gevoelig. Velen onder hen weten niet hoe ermee om te gaan. En het is ook niet altijd even gemakkelijk om het als leerkracht of vormingsverantwoordelijke uit te leggen. 

In dit project stellen we een personage voor dat nog geen rekening hield met andere vormen van relatie-vorming. Door deze voorstelling wordt het onderwerp toegankelijker gemaakt voor een jong en breed publiek en kunnen we de dialoog opentrekken.

Verhaal
Victo en Roeland zijn bijna zestien en al jaren gedreven voetballers. Hoewel Victo niet kan tippen aan het niveau van Roeland zijn ze toch de beste vrienden. Roeland is de topschutter van de ploeg en wil later zelfs prof worden. Eén probleem echter. Roelands cijfers zijn niet zo denderend. Zijn ouders vinden dat hij eerst maar eens beter moet presteren op school. Indien hij daar niet in slaagt moet het voetbal er aan geloven. Beide jongens sluiten een deal. Victo helpt Roeland met de leerstof als wederdienst voor voetbaltraining. Een win-win situatie dus. Tot Roeland heel toevallig Victo ziet zoenen met een andere jongen. Dat brengt bij Roeland een emotionele schokgolf teweeg. Het conflict zorgt er voor dat niet enkel hun pact maar ook de vriendschap op de helling komt te staan.

690,00 euro + 6% btw.

Prijzen geldig voor maximum 200 leerlingen, exclusief auteursrechten.
Als je op dezelfde dag en plaats een tweede voorstelling laat doorgaan krijg je 15% korting.

Inbegrepen in de prijs:
- verplaatsingsonkosten;
- technische faciliteiten;
- educatieve werkmap;
- voor- of nagesprek (op aanvraag).

- leeg podium of verhoogd speelvak van minstens 6m x 4m met neutrale achtergrond;
- algemene belichting op het speelvlak (indien aanwezig);
- zaal volledig verduisterbaar;
- stopcontact in nabijheid speelvlak;
- kleedruimte/loge.

Thema's
  • Cultuur
  • Theater
  • Mens & maatschappij
  • Sterk in je schoenen, goed in je vel