Reis rond de wereld in 80 instrumenten

Tijdens Reis rond de wereld in 80 instrumenten nemen de leerlingen eerst als publiek deel om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de instrumenten. 

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 2 - 3
  • Lager onderwijs: 1

Beschikbaarheid

Prijs

  • € 6,50 per leerling

De leerling die groot wordt in Antwerpen (en andere steden) heeft een divers wereldbeeld. Die diversiteit merkt de leerling dagelijks rond zichzelf op in de klas, de buurt én thuis.

Met deze voorstelling wensen we in te spelen op deze diversiteit door muziek en muziekinstrumenten aan te bieden uit de 5 werelddelen.
De leerling beleeft, ontdekt én bespeelt al deze instrumenten. Ook gaan we dieper in op diverse gebruiken en culturele eigen(aardig)heden.

Reis rond de wereld in 80 instrumenten wordt gaandeweg een theater- dans én muziekvoorstelling met, voor en door leerlingen gebracht én gemaakt.
 

Prijs
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de prijs ongeveer €325 exclusief 6% BTW.

Bij twee voorstellingen op dezelfde dag (4 klassen met max. 100 leerlingen) bedraagt de prijs €450 excl. 6%BTW. Dit komt neer op €4,5 per kind.

In de prijs is het vervoer inbegrepen tot 50km h/t vanuit Antwerpen.

Tijdsduur en groepsgrootte
De activiteit duurt 70 à 90 minuten.
Per voorstelling kunnen er maximaal 2 klassen (50 leerlingen) deelnemen.
Buitengewoon onderwijs
Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak die duidelijk wordt tijdens de intake. We voorzien voldoende hulpstukken om samen musiceren technisch mogelijk te maken. We werken bijvoorbeeld met ballonnen om ritmisch te voelen. Het is een doe-, maar vooral een voel- en luisteractiviteit.

Deze activiteit is geschikt voor de doelgroepen: basisaanbod, type 2, en type 3.

Dagplanning
Indien de school de voorstelling boekt, gaat deze door van 10.30 tot 12.00 uur. De tweede voorstelling kan doorgaan van 13.30 tot 15.00 uur. Dit zijn richturen en deze kunnen gewijzigd worden in functie van de speeltijden. Tijdens de voorstelling is er geen pauze.
Verwachtingen naar de leerkracht
Van de leerkracht verwachten we dat deze mee tussen de kinderen in het publiek zit en mee geniet van de voorstelling. Indien nodig bewaart hij/zij mee de rust.
Voor- en/of natraject
Er bestaat een lesmap met extra informatie.
Locatie
De activiteit gaat door op de school. We vragen een open ruimte van minimum 8m x 8m. Stoelen en tafels zijn niet nodig, voorzie wel eventueel matten indien de vloer te koud is. Het is belangrijk dat we tijdens de voorstelling niet gestoord worden door passanten.

Meer info over deze activiteit vind je op de website van Doedèskadèn.

Deze activiteit is enkel beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag (uitzonderlijk ook op woensdagen).

Thema's
  • Cultuur
  • Dans
  • Muziek
  • Theater
  • Mens & maatschappij
  • Samenleven