Rilke

Een indringend toneelstuk voor jongeren over drugs.

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur 10 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 3 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

Deze multimediale voorstelling vertelt het verhaal van Rilke, een rebelse tiener en dochter uit een typisch middenklassegezin.

In tien stappen schetst zij samen met haar bezorgde ouders haar “parcours”: van de bijna toevallige eerste XTC-pil, haar aanvankelijke drugsaversie, tot de eerste stappen in de drugswereld, de verslaving, het wanhopig willen afkicken, het dieper en dieper worden opgezogen in het milieu (de ‘peer’-groep), drugshoertje,…  en hoe ze er tenslotte aan ten onder gaat.

Praktisch
Per 20 leerlingen mag 1 leerkracht gratis naar de voorstelling in het Fakkeltheater.

 

Deze voorstelling is het hele schooljaar beschikbaar.

Er zijn alvast twee voorstelling vastgelegd in het Fakkeltheater waarop scholen kunnen inschrijven. Deze voorstellingen zullen doorgaan op dinsdag 2 oktober en donderdag 4 oktober 2018 om 10.30 uur en 13.30 uur.

Voor andere data neem contact op via info@theateraz.be.

 

 

 

Dankzij steun van de stad Antwerpen kan een Antwerpse school (alle netten & districten) voor slechts € 2,00 per leerling deze theatervoorstelling bijwonen – inclusief gratis nabespreking in het theater.

De prijs voor scholen buiten Stad Antwerpen is 6€ per leerling.

‘Theater van A tot Z’ treedt vaak op in cultuurcentra, maar kan bovenstaande voorstellingen ook bij u op school komen spelen. 

Het Fakkeltheater is geboekt op dinsdag 2 oktober en donderdag 4 oktober 2018.
Voor andere data is er nog geen locatie vastgelegd. Neem contact op via info@theateraz.be om praktische afspraken te maken.

 

 

 

Thema's
  • Cultuur
  • Theater
  • Mens & maatschappij
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel