Si-G masterclass documentaire

Ervaar hoe het is om filmproducer te zijn en produceer tijdens deze workshop je eigen mini documentaire.  

Mail om in te schrijven

Duurtijd

3 uur

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • € 15,41 per leerling

Frederike Migom maakte een documentaire over Si-G en haar droom om muziek te maken.

Hoe vertelt de filmmaker haar verhaal? Wat toont ze de kijker en wat niet? Frederike Migom geeft je inzicht in haar keuzes.

Daarna ga je zelf met de camera op pad om jouw blik aan de anderen te tonen in een mini-docu.

De korte docu Si-G is een onderdeel van een driedelige kortfilmcompilatie. Let op, deze masterclass wordt enkel uitgevoerd met deelnemers die de film Si-G hebben bekeken. De kortfilmcompilatie is te boeken via meerdanfilm@jeugdfilm.be, 03 303 43 20.

Duurtijd en prijs
1 dagdeel (maximum 3 uur): € 200.
2 aansluitende dagdelen: € 370.

Deze prijs is inclusief materiaalkost, transport van materiaal en exclusief de verplaatsingsonkosten van de workshopbegeleider (€ 0,35/km of werkelijke kosten openbaar vervoer). Onze begeleiders wonen verspreid over het hele land. We kunnen de verplaatsingskost pas berekenen wanneer de begeleider is bevestigd.

We vragen een middagmaal per begeleider te voorzien op een hele dag. Indien dit niet is voorzien, wordt er forfaitair € 3/dag aangerekend op de factuur.

JEF voorziet al het nodige materiaal voor elk type workshop (camera’s, laptops, iPads, creamateriaal,…). Meestal wordt dit kort voor de workshop op de locatie geleverd. Gelieve het veilig op te bergen in een lokaal dat kan afgesloten worden en de nodige mensen hiervan te verwittigen.

Verwachting naar de leerkracht
De leerkracht is steeds aanwezig tijdens de workshop. Hij/zij neemt een actieve en ondersteunende rol op.
Locatie

De school voorziet:

  • een ruim lokaal met voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen met (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven.
  • een tv met video-ingang (HDMI) OF beamer/smartboard met geluidsinstallatie en een dvd-speler met afstandsbediening.
  • een lokaal dat afgesloten kan worden om het materiaal te bewaren en een contactpersoon met gsm-nummer voor het ophalen en leveren van het materiaal op de locatie. Het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat.
  • we vragen aan de organisatie om steeds een persoon te voorzien die beschikbaar is in geval van onverwachte voorvallen, EHBO,...
 

 

Thema's
  • Cultuur
  • Media