Step en loopfietsinitiatie van Get Insane

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

 • Antwerpen, Berchem, Berendrecht - Zandvliet - Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
 • Meer info

Prijs

 

Met deze step- en loopfietsinitiatie leren de kinderen om beter hun evenwicht te beheersen. Het is ideaal om op deze coole manier de motorische vaardigheden te verbeteren die ieder kind nodig heeft.

De leerlingen beginnen hun les met een kleine opwarming, dan hoe ze op een step moeten staan en op een loopfiets moeten zitten om vervolgens te leren slalommen, springen, stoppen en draaien. De kinderen gaan over een parcours met verschillende obstakels op maat voor de kleuters  en/of vergelijkbare groepen uit het en worden krijgen ze toffe tricks aangeboden.  De klas wordt in twee groepen verdeeld. Eén groep start met loopfietsen en de  andere groep met  steppen. De kinderen krijgen dezelfde oefeningen maar de aandachtspunten zijn anders. 

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 

 • Reserveer deze activiteit voor een uur per klas/groep en ga voor de volgende klas/groep naar een ander (beschikbaar) uur voor een nieuwe reservering.
 • Op verschillende locaties verspreid over stad Antwerpen of op school (op school enkel voor scholen met minstens 3 klassen).
 • Geschikt voor derde kleuterklassen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs.
 • Op dinsdagen, woensdagen en donderdagen op vaste data.
 • Voor scholen in alle districten op grondgebied stad Antwerpen.

 

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

 

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen/turnpantoffels
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en begeleider.
Groepsverdeling en helpen met uitdelen en verdeling van het materiaal. 
Prijs

Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en het Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

De bewegingsshow gaat door op maandag en vrijdag volgens vastgelegde data.

 • Voor scholen met minstens 3 klassen kunnen de initiaties op school doorgaan het op school doorgaan
 • Voor scholen met 1 of 2 klassen worden de initiaties  op vastgelegde data georganiseerd op verschillende locaties, verspreid over stad Antwerpen.

Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen.

Thema's
 • Sport & gezondheid