Stop ’n Go!

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

55 minuten

Locatie

 • Op locatie
 • Theater Het Klokhuis
 • Parochiaanstraat 4-4A, 2000 Antwerpen
 • Bekijk op kaart

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
 • Meer info

Prijs

Een speelse theatervoorstelling met als apotheose enkele leuke filmpjes en een interactieve vraagstelling over hoe het moet en niet moet in het verkeer!
Stop’n Go! is het educatieve project, gebaseerd op het verhaal van Zebke & Padje, over thema’s als verkeer, duurzaamheid, zichtbaarheid, fiets- en wandelgedrag, met de klemtoon op woon-schoolverkeer.
Leuke apotheose: een interactieve vraagstelling aan de hand van enkele korte en soms grappige filmpjes, met participatie van elke deelnemer.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reservatie
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu/Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6 mei, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Uitgebreide inhoud
Stop ’n Go! omvat meer dan alleen de unieke ervaring van een leuke theatervoorstelling. We laten je leerlingen niet alleen kennismaken met de magische wereld van het ‘theater’, maar gaan spelenderwijs ook in op de gevaren van het verkeer.

Aan de hand van een korte en interactieve workshop op het einde van de voorstelling kunnen de deelnemers mee beslissen over goede of slechte verkeerssituaties. We creëren interactie door deze naverwerking en vraagstelling aan de hand van leuke filmpjes en kleurenkaarten (rood/groen) waarmee de kinderen hun mening en antwoord duidelijk kunnen maken. Op deze manier wordt de hele groep actief betrokken.

Wie achteraf nog dieper wil ingaan op de materie kan gebruikmaken van het lessenbundeltje.

Buitengewoonmenu

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Voor- en natraject
Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een lessenbundeltje dat verzonden wordt naar de deelnemers. Dit heeft als doel om achteraf nog dieper in te gaan op de materie.
Dagplanning

De voorstellingen vangen in de voormiddag aan om 10 uur en in de namiddag om 13.30 uur. Een activiteit duurt een klein uurtje,+/- 55min: 35 min voorstelling + 20 min vraagstelling.

De activiteit vangt aan vanaf het ogenblik dat iedereen in de zaal heeft plaatsgenomen. Het interactief gedeelte sluit onmiddellijk aan bij de voorstelling.

Mogelijk zijn er verschillende groepen en klassen tijdens een voorstelling. Samen vormen we één groep. 

Verwachtingen naar de leerkracht

Van de leerkrachten wordt verwacht dat ze hun leerlingen begeleiden naar de zaal en een plaats aanwijzen. De leerkrachten kunnen tussen de kinderen plaatsnemen in de zaal.

De leerkrachten hoeven tijdens de activiteit niets te ondernemen, enkel toezien op de orde en netheid in de zaal.

Locatie

Adres: Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4 te 2000 ANTWERPEN

Deze activiteit is enkel beschikbaar op bepaalde data, namelijk: 

22 oktober 2019 om 10 uur en om 13.30 uur

11 februari 2020 om 10 uur en om 13.30 uur

Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen.

Locatie
Thema's
 • Cultuur
 • Theater
 • Tweede taal
Extra ondersteuning
 • Cultuurschakel
 • Rolstoeltoegankelijk