Veldhockey voor kleuters - HC Olympia

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

 • Deze activiteit is beschikbaar op specifieke data
 • Meer info

Prijs

 • € 2,00 per leerling

Hockey is een familiesport, ideaal voor jongens en meisjes, jong en oud. De initiatie start met de basisbewegingen van hockey. Eenmaal opgewarmd komen bal en stick er bij en krijgen de kinderen de basistechnieken aangeleerd. Er wordt afgesloten met een wedstrijdspel. Bewegings- en spelplezier staan voorop.

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 • Reserveer deze activiteit per school voor maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgende (beschikbare) datum voor een nieuwe reservering.
 • Geschikt voor derde kleuterklassen, oudste leefgroepen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs.
 • Op maandag-, dinsdag- en vrijdagvoormiddag volgens vastgelegde data.
 • Op de sportvelden van Olympia HC, Wilrijkse Plein, Vogelzanglaan. Of op school in een turnzaal die groot genoeg is zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen.
 • Voor scholen in districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem en Wilrijk.

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.
 
Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur sportieve kledij en sportschoenen (geen open schoenen). Indien de initiatie buiten doorgaat is regenkledij aangeraden bij regenweer.
Verwachtingen naar de leerkracht
Mee leren hockeyen.
Meehelpen met het uitdelen van het materiaal.
Leerlingen met specifieke noden extra ondersteunen.
Bij het opdelen van de groep voor een actieve training een deel van de klasgroep begeleiden.
Voor- en/of natraject
Er bestaat een filmpje dat de leerkracht in de klas kan laten zien ter voorbereiding (zie boven).

Er bestaat een aansluitende workshop die verder bouwt op de opgedane ervaring van deze activiteit, namelijk de Olympiaatjes. Training op Olympia voor 3- tot 6-jarigen.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

De hockeyinitiatie kan gepland worden op maandag-, dinsdag en vrijdagvoormiddag volgens vaste data. De initiatie vindt plaats op de sportvelden van de club of in de school zelf in de turnzaal of op een andere locatie (bepaald door de school).

Locatie
Thema's
 • Sport & gezondheid
 • Sport & beweging