Waterschaarste

Maak van de leerlingen echte waterexperten door hen kennis te laten maken met meer dan 100 experimenten en een leuke zoektocht.

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 6

Beschikbaarheid

Prijs

Je bezoekt de Waterwereld met meer dan 100 experimenten met een zoektocht. De leerlingen worden tijdens het bezoek ware waterexperten. Energie op waterstof, containergebruik in de Antwerpse haven, de kwetsbaarheid van ons ecosysteem,… alles wordt visueel duidelijk gemaakt. 

Als leerkracht bepaal jij zelf welke zoektocht uit welk niveau het best bij jouw leerlingen past. Elke zoektocht heeft 12 tot 17 vragen, die gelinkt zijn aan experimenten verspreid doorheen Hidrodoe.

Kies de zoektocht uit die het best bij je past, print ze recto verso en neem ze mee naar Hidrodoe. Je kan de leerlingen apart of maximum per drie aan 1 zoektocht laten werken.

Je kan het bezoek combineren met een gps-wandeling doorheen het Peertsbos. Met een tiental watervragen zoeken de leerlingen de juiste coördinaten. Na een zoektocht van 4 kilometer, komen ze terug aan in Hidrodoe. 

Uitgebreide info over de formule 'waterschaarste' vind je op www.hidrodoe.be.

Deze activiteit is beschikbaar op dinsdag en donderdag.

De prijs is € 5,00 per persoon + € 1,60 per drankje per persoon.

Via DynamoOPWEG kan je gratis met de lijnbus naar Hidrodoe! Vraag je tickets hier aan: http://www.cultuurkuur.be/agenda/g/hidrodoe/97a39b32-8b3e-4fe7-843b-92b…

De leerkracht kan vooraf gebruik maken van de educatieve pakketten die gratis beschikbaar zijn op de website van Hidrodoe. Zowel de zoektochten als de educatieve pakketten zijn gelinkt aan de eindtermen van het secundair onderwijs.

Locatie
Thema's
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Milieu
Extra ondersteuning
  • Rolstoeltoegankelijk