Yogainitiatie van Coaching Pieces

Sportactiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

n.v.t.

Duurtijd

45 minuten

Locatie

  • Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Wilrijk

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

 

Kinderyoga geeft kinderen de mogelijkheid om bewuster te worden van zichzelf en van de wereld rondom hen door middel van beweging, oefening en spel. Yoga biedt kinderen een eigen plek om zich te ontplooien en om stress en overmatige prikkels te kanaliseren. Door in groep te werken kunnen de kinderen hun gevoel van verbondenheid versterken, en leren ze respect op te brengen voor elkaar.

Tijdens de initiatie komen thema's als natuur, de zee, jaargetijden, sprookjes en de dierenwereld aan bod, volgens de belevingswereld van de kinderen. De lessen worden op een creatieve manier ingevuld met voldoende variatie en een evenwichtige afwisseling tussen inspanning en ontspanning. 

Vertrekkend vanuit een verhaal of een thema kunnen volgende onderdelen in een les aan bod komen: Adem- en zintuigspel, yoga houdingen, beweging en dans, massage, ontspanning, relaxatie en visualisatie

Reserveringsvoorwaarden
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu hou dan rekening met onderstaande voorwaarden:

 

  • Reserveer deze activiteit per school voor maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie. Wil je meer klassen inschrijven, ga dan naar een volgende (beschikbare) datum voor een nieuwe reservering.
  • maximum 2 klassen op 1 dag op dezelfde locatie.
  • Geschikt voor derde kleuterklassen, oudste leefgroepen en vergelijkbare groepen uit het buitengewoon onderwijs.
  • Op vrijdagvoormiddag volgens vastgelegde data.
  • Turn/speelzaal ter beschikking zodat de kinderen naar hartelust kunnen bewegen.
  • Voor scholen in districten: Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken en Wilrijk.

 

Beantwoordt je school aan de voorwaarden? Klik dan vanaf 23 april 2018, 12 uur rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Buitengewoonmenu
Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om bij twijfel contact op te nemen met de medewerker van sport en onderwijs om te bespreken of de activiteit op maat van jouw klasgroep is.
Voorschrift kledij leerlingen
De kinderen dragen bij voorkeur losse, sportieve kledij. De yogales wordt gevolgd op blote of sokkenvoeten.
Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding
Per klas graag de actieve aanwezigheid van de leerkracht en/of begeleider.
Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu en Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school € 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

 

De kinderyoga initiatie gaat door op vrijdagvoormiddag volgens vastgelegde data. De initiatie vindt plaats in de school zelf in de turn/speelzaal of op een andere locatie (bepaald door de school).

Thema's
  • Sport & gezondheid