Beweeg Doodles

Ontdekken en onderzoeken hoe bewegen en tekenen hand in hand kunnen gaan. (Kleutermenu/Buitengewoon menu schooljaar 2020-2021)

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

45 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

Prijs

BEWEEG DOODLES is een workshop bewegingsexpressie, gebaseerd op het werk van Segni Mossi (Italië), een project, opgestart in 2014 door de visuele artiest Alessandro Lumare en de choreografe Simona Lobefaro. De interactie tussen beeld en dans staat centraal.Via speelse bewegingsoefeningen onderzoeken we eerst de expressieve mogelijkheden van ons lichaam, om ze dan kleur en vorm te geven met wascokrijtjes op papier. Uiteindelijk lukt het zelfs om te dansen en te tekenen tegelijkertijd en zien we leuke BEWEEG DOODLES verschijnen!

We geven de workshop voor maximum 1 klasgroep (tot 25 kinderen).

Indien er meerdere klassen deze workshop willen volgen, kunnen we meerdere workshops geven.

De workshop Beweeg Doodles kan gereserveerd worden op maandag, woensdag of vrijdag. 

Indien U een andere dag wenst contacteert U ons best vooraf even om te kijken of we die dag vrij kunnen maken. U kan ons steeds contacteren via de contactpagina op onze website www.villamuze.com

Deze prijs is inclusief BTW en vervoerskosten. We vragen een minimum van 150 euro. Indien er meerdere klassen de workshop willen volgen, kunnen er meerdere workshops gereserveerd worden met een maximum van 4 per dag. Er kan dan een reductie gegeven worden in de prijs. Deze tarieven vindt je terug op onze website.

We geven maximaal 4 workshops per dag.

Duur: ongeveer 45 minuten
Aantal leerlingen per sessie: 1 klasgroep

We zullen ongeveer een half uur op voorhand ter plaatse zijn om de workshop voor te bereiden. We vragen parkeerplaats te voorzien voor één wagen, zo dicht mogelijk bij de locatie waar de activiteit doorgaat, omdat we wel wat materiaal bij hebben. Wat de ruimte betreft is het belangrijk dat de kinderen voldoende plaats hebben om te bewegen en de vloer schoon is. Alle materiaal hebben we zelf bij. 

Na de workshop voorzien wij een lesmapje voor de begeleiders met oefeningen waar ze in de klas verder mee aan de slag kunnen. Deze helpen bij de ontwikkeling van motoriek, emotionele en sociale vaardigheden en uiteraard bij muzische vorming! 

We worden graag een half uurtje op voorhand ontvangen en begeleid naar de locatie waar de activiteit plaats vindt. Deze ruimte moet vrij gemaakt zijn zodat we ons meteen kunnen installeren. De leerkrachten begeleiden zelf hun klasgroep naar de workshopruimte. Het is fijn als ook de begeleiders vol enthousiasme de workshop volgen! 

Thema's
  • Cultuur
  • Beeldende kunsten
  • Dans