Een grote kijk met kleine oogjes Kleutermenu

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu 2021-2022

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

Het M HKA schuift trapjes onder de kunstwerken en zet de deuren open voor de kleinste bezoekers. Tijdens de rondleiding maak je kennis met hedendaagse kunst en het museum. Op een speelse manier leer je kijken naar kunst. De drie pijlers van kunstobservatie: kleur, vorm en materiaal staan hierbij centraal.

Doorheen de rondleiding versterkt en vergroot je je visuele waarneming en beeldend geheugen. Door exploratie en experiment ontwikkel je je materiaalgevoeligheid. Niet alleen door te kijken maar door alle zintuigen aan te spreken komen de kunstwerken tot leven. Ook de verhalen die achter de kunstwerken schuilen, komen aan bod.

Tijdens de interactieve rondleiding uit je je impressies op een talige en beeldende manier. Een bezoek aan het M HKA is een belevenis die stof biedt om nog lang op verder te werken in de klas.

Praktisch
Toegang tot het museum: gratis voor schoolgroepen en begeleiders
Maximaal 5 groepen op hetzelfde moment, 12 kleuters per gids.

Reservatie
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6 mei,12 uur, rechts op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Voor schoolgroepen die een rondleiding met gids aanvragen, opent het M HKA vanaf 9u.
Graag 3 weken op voorhand reserveren.

Inclusief toegang tot het museum, begeleiding door een gids, eventuele materiaalkost. Gratis toegang voor de begeleiders.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Beeldende kunsten
Extra ondersteuning
  • Cultuurschakel