Eerste filmstapjes

Ga op ontdekking in de magische wereld van film. Op een actieve, muzische manier ontdek je de basis van de audiovisuele taal (Kleutermenu schooljaar 2020 - 2021).

Schrijf nu in

Duurtijd

1 uur 30 minuten

Locatie

  • Op je school
  • Antwerpen, Berchem, Berendrecht - Zandvliet - Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 2 - 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

De leerlingen ontdekken de magie van film en gaan aan de slag met filmische bouwstenen. 

Na een gezamenlijke inleiding verkennen de leerlingen in verschillende hoeken de bouwsteen van film: camera, geluid, animatie, acteren, licht, monteren,... Zo experimenteren de leerlingen met de stop motion techniek, ontdekken ze verschillende camerastandpunten, kiezen ze muziekjes op filmfragmenten, aan de hand van prenten maken ze verhaal met voice over, enzovoort. 

De opdrachten zijn speels en ontwikkeld op maat van kleuters.

Het maximum aantal deelnemers per dagdeel/begeleider is 25.

 

<p>De totaalprijs voor 1 workshop is €200. Dit is inclusief de ontwikkeling van de workshop, een workshopbegeleider, al technisch en workshopmateriaal, het transport van het materiaal, verplaatsing van de workshopbegeleider, ... Er worden geen extra kosten aangerekend.</p>

<p>Voor een gemiddelde klas van 25 leerlingen komt dit dus op 8 euro per leerling.</p>

De workshop kan geboekt worden voor 1 dagdeel (min. 1uur, max. 1,5uur). 

- Camerastandpunten

- Stop motion 

- voice over

- leerlingen met specifieke noden extra ondersteunen

- groepsverdeling & doorschuifsysteem mee begeleiden

- begeleiden van één hoek waarbij de kinderen aan de slag gaan met het vormgeven van een verhaal aan de hand van prenten en een app. De begeleider brieft op voorhand uitgebreid deze opdracht. 

-  beschikbaar zijn in geval van onverwachte voorvallen, EHBO,...

De workshop gaat door op de school. Gelieve volgende zaken te voorzien: 

- een lokaal dat voldoet aan volgende voorwaarden: minstens 30m²: tijdens de workshops gaan ze in groepjes aan de slag, het is handig dat er mogelijkheid is om 5 à 6 hoeken te maken; voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen; een tv met afstandsbediening en video-ingang OF beamer/smartboard met geluidsinstallatie met een HDMI of VGA ingang; wifi; (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven. Het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat.

- een ruimte dat afgesloten kan worden en waar het materiaal veilig kan opgeborgen worden. Het materiaal wordt op voorhand geleverd. Gelieve de nodige mensen te verwittigen van de komst en ophaling van het workshopmateriaal.

Thema's
  • Cultuur
  • Media