Gratis naar het Reuzenrad

Antwerpen eens bekijken vanuit een ander perspectief? Je wiskunde les pimpen met een praktijkvoorbeeld?

Vanaf 23 januari tot mei 2023 is het reuzenrad op het Steenplein gratis voor scholen.

Reservatie is niet nodig/mogelijk. Meld je aan bij de medewerkers ter plaatse.

Waar moet je zijn? 

  • Steenplein - 2000 Antwerpen

Voorwaarden

  • Op weekdagen vanaf 11 uur. 
  • Niet geldig tijdens vakanties/ weekends.
  • De leerlingen moeten begeleid worden door een leerkracht die zich identificeert met een lerarenkaart of ander schooldocument.
  • Voor alle schoolnetten van het lager en secundair onderwijs.
  • Voorzien tot mei 2023 of zolang de geplande werken aan de Scheldekaaien dit toelaten. 

De beslissing om het reuzenrad tijdens de werken aan de kaai vrij open te stellen aan scholengroepen is er gekomen in overleg met de uitbater van het reuzenrad. De uitbater zelf is een professionele firma en zal tot en met 23 mei zelf instaan voor het beheer en het onderhoud van het rad en het aanbieden van de rondjes aan leerlingen van de lagere school en het secundair onderwijs.

De stad Antwerpen is zelf echter geen betrokken partij in de dagelijkse programmatie van de rondritten. Het gaat om een initiatief waar geen kosten aan verbonden zullen zijn. Er is om die reden dan ook geen aanmeldsysteem voorzien om aanvragen te registreren en boekingen in te plannen.

Scholen die zich in de buurt van de kaaien bevinden tijdens een studiereis of op klasuitstap zijn, kunnen echter steeds ter plaatse gaan en vragen of een rit op dat moment (of iets later) mogelijk is. Het volstaat dat een leerkracht de groep vergezelt en zich identificeert via een lerarenkaart of een ander document van de school.

Wij hopen dat jullie van dit initiatief mogen genieten en een onvergetelijke impressie van onze stad mogen opdoen.