Haven vol Techniek

Leerlingen gaan zelf aan de slag om kennis te maken met enkele typische beroepen in onze haven. Tijdens een havenrondrit maken ze kennis met de haven.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

1 dag

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 2

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Voor een halve dag kruipen jongeren in de huid van pijpfitter, vrachtwagenchauffeur of kunststofbewerker! Leerlingen gaan zelf aan de slag met simulaties en levensechte materialen om kennis te maken met enkele typische beroepen in onze haven. We zijn voor deze excursie te gast bij de Scheepvaartschool Cenflumarin in Linkeroever. Zo zitten de leerlingen meteen in de juiste sfeer en ontdekken ze hoe het er echt aan toe gaat in de haven.

De andere daghelft verkennen we samen de Waaslandhaven. We kijken onze ogen uit aan de kop van het Deurganckdok en vertellen hen over de grootste sluis ter wereld. Daarnaast zien we de industrie in de haven en bezoeken we een roro-terminal waar de leerlingen ontdekken hoe rollende goederen worden behandeld.

De activiteit wordt georganiseerd vanaf 25 deelnemers.

In de prijs is de activiteit, materiaal en begeleiding door een havengids inbegrepen. Begeleiders komen gratis mee. Het busvervoer en het drankje bij de lunch en busvervoer is niet inbegrepen. Tijdens de middagpauze lunchen we bij de Zeescouts. Dit is gratis, maar er wordt wel gevraagd om per leerling 1 drankje aan te kopen.

We zijn voor deze excursie te gast bij de Scheepvaartschool Cenflumarin in Linkeroever (Campus Leerhaven).

De excursie is een dagprogramma van 9.30 - 15 uur. Ze krijgen allemaal een inleiding over de haven en de uitstap bij de start van de excursie. Het ene dagdeel maakt de groep een havenrondrit. Het andere dagdeel blijven de leerlingen op Campus Leerhaven waar ze verschillende beroepen leren kennen zoals kunststofbewerker, pijpfitter, vrachtwagenchauffeur en ladingplanner.
Tijdens de middagpauze lunchen we bij de Zeescouts met zicht op de Schelde. 

Voor Haven vol Techniek is er geen aparte voorbereiding voorzien. De leerkracht kan er wel voor kiezen om de leerlingen op de uitstap in de haven voor te bereiden via de webquest op: www.haveninlandschappen.be. Gedurende een lesuur maken je leerlingen alvast een eerste keer kennis met verschillende aspecten van de haven.

pijpfitter, ladingplanner, kunststof, Waaslandhaven, dokken, sluizen, directe en indirecte tewerkstelling, laden en lossen, 

We verwachten dat de leerkracht actief mee doet aan de doe-activiteiten en er mee voor zorgt dat de groep mee werkt en oplet wanneer dit nodig is.

Lees hier de afsprakennota.

Haven vol Techniek komt tot stand dankzij de steun van Talentenstroom en Talentenfabriek.

Locatie
Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Beroepen
  • Mobiliteit
  • Natuur, wetenschap & techniek
  • Techniek
  • Wetenschap