Illuster Antwerpen

Het stadhuis van Antwerpen, UNESCO werelderfgoed, staat momenteel in de steigers. Benieuwd naar de plannen?

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 5 - 6
  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Ga op pad met een gids en kom alles te weten over het stadhuis en de toekomstplannen. Je volgt het boeiende verhaal van 'de Reiziger', afgebeeld op de bijzondere werfafsluiting met illustraties van Fatinha Ramos.

Stadhuis

Het stadhuis is één van de blikvangers op de Grote Markt. In 1999 werd het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de eerste voorbeelden van de renaissance in de Lage Landen. Momenteel wordt het 450 jaar oude stadhuis grondig gerestaureerd. Wil jij alles te weten komen over het stadhuis en de toekomstplannen ga dan op pad met een stadsgids, die vertelt bovendien ook het verhaal van de bijzondere werfafsluiting.

Bijzondere werfafsluiting

Je kan er niet naast kijken, de bijzondere werfafsluiting rond het stadhuis, met 28 prachtige illustraties van Fatinha Ramos. De illustraties vertellen het verhaal van 'de Reiziger', een liefdesverhaal tussen een reiziger en de stad/het stadhuis. Elke illustratie laat je kennismaken met een klein stukje Antwerpen en nodigt uit om de onderwerpen van dichterbij te bekijken. We zijn er zeker van dat je heel wat nieuwe dingen over onze stad te weten komt.

Na de wandeling toont de gids waar je nog enkele van de bijzonderste elementen uit de illustraties kan ontdekken in de stad.

 

Meer info over de groepsgrootte

Maximum 15 personen per gids.

 

Meer informatie over de prijs

Prijs per groep (van 15 leerlingen): €75 + €5 administratiekosten

Verloop van de activiteit

De rondleiding is een wandelroute langs de tekeningen op de 28 poortjes van het stadhuis met aansluitend een bezoek aan één of meerdere bezienswaardigheden uit de tekeningen. 

Locatie
Documenten
Thema's
  • Cultuur
  • Erfgoed

Gerelateerde activiteiten