Jouw culturele klasuitstap

Heb je onze themanieuwsbrief cultuur van 14 september 2022 gemist? Niet getreurd!  Lees hier een korte samenvatting van de activiteiten.

Theatermagie bij jouw in de klas

Deze 4 unieke voorstellingen kunnen in een vertrouwde klasomgeving plaatsvinden: ROBOT (kleuteronderwijs), LIJFTIJD (2e kleuter-3e leerjaar), MIET SPEELT! (1e-2e leerjaar) en KRONKELORE (1e-3e leerjaar). 

KMSKA heropent de deuren

Op 25 september 2022 is het zover: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen staat te popelen om alle Antwerpse scholen opnieuw te verwelkomen. Ontdek hier het scholenaanbod

Maak je bezoek aan het Rubenshuis onvergetelijk!

Op 9 januari 2023 sluit het Rubenshuis de deuren voor enkele jaren wegens renovaties. Boek nog snel een geleid bezoek.

Het Rubenshuis nodigt 1 klas uit om samen met directeur Bert Watteeuw in de collectie te duiken. Maak een kort filmpje met je leerlingen over wat je aan de Rubensdirecteur wil vragen. De klas met het fijnste filmpje krijgt een persoonlijke uitnodiging!

Mail je filmpje vóór 30 september.

Verlenging Space Xpo

Houston, we have a... supercoole schooluitstap! 

SPACE – The Human Quest, de strafste ruimtevaartexpo van Europa is nog tot 13 november 2022 te bezoeken in Antwerp Expo. Al meer dan 7000 leerlingen zijn op missie geweest!

Reizende expo Boem Paukeslag

Boem Paukeslag van het Letterenhuis spoort jongeren aan om na te denken over thema’s zoals stedelijkheid, oorlog, beeldvorming, taal en kunst. Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar hun omgeving. Vanaf januari 2023 kan je de installatie op vraag uitlenen. Er zijn ook lespakketten ter beschikking.

Opera Ballet Vlaanderen

Het Opera Ballet Vlaanderen vertaalt hun liefde voor dans, muziek en verhalen in educatieve activiteiten. Nu kan je met de klas zelfs kriskras door het theater met een rondleiding achter de schermen

Volg een workshop Drukfiets

Ontvang tijdens de middagpauze een drukker op jouw school en druk zoals in de tijd van Christoffel Plantijn! Een fijne activiteit die geschikt is voor zowel lager- als secundair onderwijs. Museum Plantin-Moretus heeft verschillende lespakketten.

Dagpakket Red Star Line

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Ontdek het dagpakket (met lespakket) voor secundair onderwijs in samenwerking met theatermaker Hussein Mahdi en het Opvangcentrum Linkeroever. Grijp je kans tot eind december!

Schoolvoorstelling ' De Stad'

@Korso

WIThWIT neemt je mee op een korte poëtische stadstrip op maandag 3 oktober 2022. Er zijn 3 tijdssloten beschikbaar. Boek nu je voorstelling of bekijk hier al een voorproefje

Wedstrijd whizzkids

Ook dit jaar kan je klas deelnemen aan Whizzkids, een ICT-wedstrijd voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Schrijf je in vóór 26 september 2022

Geen nieuwsbrief meer missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief