Klas Op Stap in een nieuw jasje

De website van Klas Op Stap kreeg in de zomervakantie een grondige make-over.

De website is overzichtelijker, de zoekfunctie werd gebruiksvriendelijker en je kan nu ook nieuwsberichten terugvinden op de homepagina.

Nieuwe functies

Klas Op Stap is een onderdeel van de dienst Onderwijsnetwerk Antwerpen. Deze website kreeg in januari al een update en een nieuwe huisstijl. Ook wij konden dus niet achterblijven en hebben de stijl van onze overkoepelende dienst doorgetrokken naar die van ons.

Daarnaast zagen we de kans om enkele andere zaken een make-over te geven. De homepagina is nu overzichtelijker met directe toegangen naar alle activiteiten en ondersteuningpagina's (subsidies,...). 

Op de homepagina kan je vanaf nu ook nieuwsberichten terugvinden. De nieuwsbrief met de laatste nieuwe activiteiten wordt nog steeds maandelijks verstuurd (hiervoor kan je je ook aanmelden op de homepagina) maar tussentijds nieuws of een leuk interview zal je vanaf nu ook hier kunnen bekijken.

Als je doorklikt naar het activiteitenoverzicht zal je zien dat hier ook enkele zaken zijn aangepast. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken op organisatie wanneer je graag alle uitstappen bekijkt van een bepaalde organisatie (bijvoorbeeld 'MAS') en de kaartweergave gebruiken om activiteiten in jouw buurt te bekijken. Je kan selecteren op duurtijd als je bijvoorbeeld maximum een halve dag tijd hebt voor een workshop, en de filter 'extra ondersteuning' hebben we ook eenvoudiger gemaakt. 'Op maat van de doelgroep' vind je hier niet meer terug, omdat we verwachten van onze organisaties dat ze altijd bekijken hoe ze op maat van jouw klas kunnen werken, in overleg met de leerkracht. 

Op de ondersteuningspagina kan je nu alle subsidies onder 1 tabblad terugvinden. 

Organisaties zullen ons nu nog gemakkelijker hun aanbod kunnen bezorgen, wat zorgt voor nog meer keuze voor de scholen.

Feest!

Win een klasuitstap

Omdat we de nieuwe website een goede reden vinden om te vieren, doen we in de week van 10 september nog iets extra. Elke school krijgt een geschenkje dat je kan verdelen onder de medewerkers. Bovendien kan je ook nog klasuitstappen winnen (tot en met 21 september). 

DE WINNAARS ZIJN OP DE HOOGTE GEBRACHT

*Deze actie kwam mede tot stand door de samenwerking met Het Ecohuis, de dienst Stads- en Buurtonderhoud, de dienst Cultuur, Sporting A en Atlas.
 

Een nieuwe website kan helaas gepaard gaan met enkele kinderziektes. Krijg je ergens een foutmelding of werkt iets niet naar behoren, geef ons een seintje via klasopstap@stad.antwerpen.be en dan zoeken we zo snel mogelijk naar een oplossing.