Kleutervoorstelling “IK OOK”, gevoelig bewegingstheater rond het thema “anders zijn”

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

45 minuten

Locatie

  • Op je school
  • Antwerpen

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

“Ik ook” is een speels en beeldend muzikaal verhaal rond “anders zijn”, gespeeld door twee actrices en een muzikant. Twee meisjes komen elkaar op het podium tegen. Het ene is een beetje anders dan het andere. Of is het andere nu anders dan het ene? Allebei hebben ze hun kwaliteiten en hun beperkingen. Samen ontdekken ze nieuwe en onbekende dingen over elkaar en de wereld. Zouden ze elkaar kunnen helpen om hun beperkingen te overwinnen?  "Ik ook" is een theatervoorstelling voor iedereen: de jongsten onder ons, alle hun vriendjes, de juffen en de meesters, de wijzen en de gekken.

De voorstelling is volledig op maat van kleuters ontwikkeld met o.a. live muziek, véél beweging, een vleugje acrobatie en de nodige visuele humor. Kleuters ervaren dat je belevenissen kan uitbeelden met een creatief stem- en lichaamgebruik. De voorstelling toont op speelse wijze dat je er ook met een beperking kan bij horen. De kleuters zitten dicht bij de spelers waardoor ze zich goed kunnen inleven in de personages.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school
€ 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reservatie
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6mei,12 uur, op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Maximum kunnen er 4 klassen deelnemen.

Deze activiteit is beschikbaar op weekdagen tijdens of na de schooluren, een heel schooljaar lang en ook tijdens schoolvakanties.

De activiteit gaat door in de turnzaal of een leeg lokaal van de school. Mogelijkheid om in een  theaterzaal uit de buurt te spelen.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

  • (beetje) hulp bij uitladen is welkom
  • Minimaal één leerkracht/klas aanwezig tijdens de activiteit
  • Omdat het een interactieve voorstelling is, vragen we vriendelijk dat de leerkracht zoveel mogelijk betrokken is bij de voorstelling. Dat helpt om voor de kleuters een veilige omgeving te creëren zodat ze voldoende vertrouwen hebben om mee te doen, wat de beleving zeer ten goede komt!
  • Graag  een aparte, grotere ruimte met aangename akoestiek, al passen we ons steeds aan de mogelijkheden van de school aan.

De opgedane ervaring van deze activiteit kan verder worden uitgediept: de leerkracht kan achteraf adhv een lesfiche de voorstelling en het thema “beperking” bespreken in de klas. Ook geven we enkele eenvoudige spelletjes mee rond de voorstelling.

Andere mogelijkheid is om een bewegingsworkshop aan de kleuters te bieden, met betrekking tot het thema "anders zijn".

In de workshop van 1 lesuur gaan de kleuters zelf aan de slag met wat ze goed kunnen, minder goed kunnen en willen leren.