Kleutervoorstelling “NU! ?!"

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

45 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

De voorstelling “Nu! ?!” brengt een beeldrijk verhaal vol beweging, gekke toeren en humor rond het begrip tijd en drukte. Al zijn kleuters veel meer bezig met wat er “NU" te beleven valt, evengoed worden ze af en toe geconfronteerd met gebrek aan tijd. Ook thuis klinkt het immers soms  “Toch niet NU!?!”.

De theatervoorstelling gaat over tijdsbegrip en het NU. Op  kleuterleeftijd worden begrippen als vandaag, morgen, gisteren steeds duidelijker, al is het tijdsbesef nog steeds heel erg gekoppeld aan de activiteiten die het kind onderneemt.

Kleuters leren dat tijd soms snel kan gaan, in een bepaald ritme,  soms traag waardoor we ongeduldig worden. Wat betekent tijd nemen, teveel of te weinig tijd hebben?

Kleuters leren ook de context van een voorstelling kennen, ze leren aandachtig te kijken. Ze maken kennis met beeldende en visueel herkenbare materialen, met geluiden, met gevoelens die via expressie en beweging geuit kunnen worden. De kleuters zitten dicht bij de spelers waardoor de interactie vergroot.

Tot vier klassen wordt één voorstelling voor alle klassen samen gegeven, indien meer klassen spelen we een extra voorstelling.

Opbouwtijd ongeveer een uurtje, dus liefst niet starten op het eerste lesuur.

Wanneer de kleuters het lokaal  binnenkomen, treden ze meteen in de magische wereld van de voorstelling. Ze worden begeleid naar hun zitplekje. De  voorstelling heeft een duidelijk zichtbaar eindbeeld.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school
€ 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reservatie
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6 mei,12 uur, op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Maximum aantal deelnemers 4 klassen.

Deze activiteit is beschikbaar op weekdagen tijdens of na de schooluren, een heel schooljaar lang en ook tijdens schoolvakanties.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

  • Minimaal één leerkracht/klas aanwezig tijdens de activiteit
  • Omdat het een interactieve voorstelling is, vragen we vriendelijk dat de leerkracht zoveel mogelijk betrokken is bij de voorstelling. Dat helpt om voor de kleuters een veilige omgeving te creëren zodat ze voldoende vertrouwen hebben om mee te doen, wat de beleving zeer ten goede komt!
  • Graag  een aparte, grotere ruimte, al passen we ons steeds aan de mogelijkheden van de school aan.

Een lesfiche met tips om verder te bouwen op de voorstelling kan aan de leerkracht op voorhand worden voorzien. De voorstelling is uitermate geschikt om nadien een workshop beweging/dansexpressie, theater of acro te organiseren.

De activiteit gaat door in de turnzaal of een leeg lokaal van de school. Mogelijkheid om in een  theaterzaal uit de buurt te spelen.