Lap! Ik kan het!

In deze muzikale voorstelling ontdekken de kinderen dat je kan toveren met water, kleur, muziek, zeepbellen, rietjes… Als je het wilt, dan lukt het!

Schrijf nu in

Georganiseerd door

 • Villa Muze

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

 • Op je school

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

Prijs

Op speelse wijze wordt kinderen getoond, om ook als het moeilijk gaat vol te houden! Wanneer je graag iets wil, kan je het gaan oefenen en dan lukt het wel! Zeg niet te snel: “ik kan dat niet!”. Samen met Serioso en Curioso gaan we lachen, muziek maken en leren toveren! Het begint als een gewone dag waarin we meegenomen worden in de fantasie van deze twee grapjassen. Creativiteit begint bij verbeelding!

We spelen voor maximum twee klasgroepen (50 leerlingen). Indien er meerdere klassen de voorstelling willen bijwonen, kunnen we de voorstelling meerdere keren brengen met een maximum van 4 per dag. 

We spelen op maandag, woensdag of vrijdag. 

Indien U een andere dag wenst contacteert U ons best vooraf even om te kijken of we die dag vrij kunnen maken. U kan ons steeds contacteren via de contactpagina op onze website www.villamuze.com

In de prijs zijn vervoersonkosten en BTW inbegrepen. We vragen een minimum van 200 euro. Indien de groep groter is dan 24 leerlingen komt er een bedrag van 6,5 euro per leerling bij. De groep mag maximaal twee klasgroepen groot zijn. Indien er meerdere klassen de voorstelling willen bijwonen, kunnen we de voorstelling meerdere keren brengen met een maximum van 4 per dag. Er kan dan een reductie gegeven worden in de prijs. Deze tarieven vindt je terug op onze website.

We spelen maximaal 4 voorstellingen per dag. 

Eventueel kan er ook een muzische workshop aan de voorstelling gekoppeld worden van 45 minuten. Zowel Curioso als Serioso kunnen een groep begeleiden. We bieden de volgende thema’s en domeinen aan:
Beeld: ‘Lap, ik kan kleuren vangen!’
Muziek: ‘Lap, ik kan op een instrument spelen!’ (voor deze workshop dienen er wel ritmische instrumenten aanwezig te zijn in de school)
Drama: ‘Lap, ik kan een tovenaar zijn!’.
Het combineren van de voorstelling met één of meerdere workshops is mogelijk.

Duur voorstelling: 40 minuten
Aantal leerlingen per sessie: 1 tot 2 klasgroepen

 

We zullen ongeveer 1 uur op voorhand ter plaatse zijn om de voorstelling voor te bereiden. We vragen parkeerplaats te voorzien voor één wagen, zo dicht mogelijk bij de locatie waar de activiteit doorgaat, omdat we wel wat materiaal bij hebben.  Wat de ruimte betreft is het belangrijk dat alle kinderen voldoende plaats hebben om te zitten en wij een speelvlak ter beschikking hebben van ongeveer 6 op 3 meter. Alle materiaal hebben we zelf bij.

De liedjes die gespeeld en gezongen worden vindt je terug op onze CD “De Speelkamer” van Villa Muze. Het is niet nodig om de liedjes vooraf te kennen, maar het is wel leuk voor de kinderen. De CD kan aangekocht worden via onze website. Op de site staan verschillende opdrachten die bij de liedjes horen. Deze helpen bij de ontwikkeling van motoriek, taal, emotionele en sociale vaardigheden en zijn ondersteunend bij de muzische vorming! 

Bij de CD hoort een boekje “Kazoef”, met illustraties van Els Verschueren. Bij dat boekje horen ook de liedjes van de CD.

Het boekje krijg je bij de voorstelling. Zo kan je in de klas met dezelfde liedjes dit mooie verhaal voorlezen. 

We worden graag een uurtje op voorhand ontvangen en begeleid naar de locatie waar de activiteit plaats vindt. Deze ruimte moet vrij gemaakt zijn zodat we ons meteen kunnen installeren. De leerkrachten brengen zelf hun klasgroep naar de voorstellingsruimte en zetten de kinderen neer. Het is fijn als ook de begeleiders vol enthousiasme de voorstelling volgen! Na de voorstelling doen wij een korte nabespreking en mogen de kinderen enkele vragen stellen. Dan kunnen de kinderen weer naar de klas. 

Eventueel kan er ook een muzische workshop in de klas aan de voorstelling gekoppeld worden van 45 minuten. Zowel Curioso als Serioso kunnen een groep begeleiden. We bieden de volgende thema’s en domeinen aan:
Beeld: ‘Lap, ik kan kleuren vangen!’
Muziek: ‘Lap, ik kan op een instrument spelen!’(voor deze workshop dienen er wel ritmische instrumenten aanwezig te zijn in de school)
Drama: ‘Lap, ik kan een tovenaar zijn!’.
Indien er vooraf een workshop werd aangevraagd gaan we mee naar de klas, na de voorstelling. We zorgen zelf voor het voornaamste materiaal, maar voor muziekinstrumenten zorgt de school in de eerste plaats zelf (wij kunnen wel nog voor extra instrumenten zorgen indien nodig). 

Thema's
 • Cultuur
 • Beeldende kunsten
 • Muziek
 • Theater
 • Mens & maatschappij
 • Samenleven
 • Sterk in je schoenen, goed in je vel
 • Natuur, wetenschap & techniek
 • Wetenschap
 • Tweede taal
 • Nederlands