Maart is de jeugdboekenmaand!

Van 1 maart tot en met 31 maart 2023 gaat de 52e editie van de Jeugdboekenmaand van start. Een groots event dat jaarlijks meer dan 24.000 kinderen en jongeren bereikt tussen de 3 en de 15 jaar. 

Dit jaar is het thema 'GELUK'. Voor de gelegenheid zal de stad Antwerpen omgedoopt worden tot “het ministerie van geluksbevordering” en in heel de stad zullen er gelukzalige activiteiten te volgen zijn bij de bibs alsook bij vele leuke partners (vorig jaar konden kinderen hun leeshart bv. ophalen bij o.a. STORMKOP, HETPALEIS, DE ROMA, HET MAS, enz.) Het hele aanbod zal terug te vinden zijn op de interactieve website jeugdboekenmaandantwerpen.be.  Naast het vrijetijdsaanbod is er een uitgebreid scholenaanbod, aangeboden door diezelfde partners. Ook dit aanbod vind je integraal terug op deze website.

Kinderen die deelnemen aan een (klas)activiteit of die een boek uitlenen tijdens de Jeugdboekenmaand kunnen gelukskaarten verzamelen. Heb je 4 kaarten verzameld? Dan kan je in de bib aan het “rad van geluk komen draaien en een toffe geluksbrenger winnen!

Verder willen we zoveel mogelijk spreuken over geluk verzamelen en deze tentoonstellen op “de geluksmuren” van de verschillende bibs. Bij deze warme oproep om in jouw klas op zoek te gaan naar toffe spreuken en geluksbrengers uit verschillende culturen.

Daarnaast zullen alle kinderen uit het 3e en 4e leerjaar een poster meekrijgen met leuke geluksopdrachtjes en een hoogst persoonlijke “gelukskaart” die ze zelf kunnen invullen. Op de website zullen leuke gelukchallenges en andere toffe opdrachten terug te vinden zijn om de geluksbarometer van de klas met reuzensprongen de positiviteit te laten inschieten!

En verder hopen we dat alle Antwerpse kinderen zich tijdens de Jeugdboekenmaand kunnen verliezen in de meest gelukzalige verhalen en zo heel veel goesting krijgen om al hun dromen na te jagen. 

Lees hieronder een greep uit het aanbod voor scholen. 

Hadden weeskinderen ooit geluk?

Dompel je onder in het leven van de weeskinderen van het Maagdenhuis.

Meer weten over deze activiteit? Ontdek het hier!

Workshop 'Iemand thuis?'

Interactieve rondleiding in de expo 'Iemand thuis?' gevolgd door een creatieve verwerking in het atelier. 

Meer weten over deze activiteit? Ontdek het hier