Multimove bij Jespo in Borgerhout

Tijdens een Multimove-activiteit leren kinderen beter bewegen en werken ze aan de 12 bewegingsvaardigheden. (Kleutermenu/Buitengewoon menu schooljaar 2020-2021)

Mail om in te schrijven - vermeld Kleutermenu

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

  • Op locatie
  • Borgerhout

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3
  • Lager onderwijs: 1 - 2

Beschikbaarheid

Prijs

Tijdens een Multimove-activiteit leren kinderen beter bewegen en werken ze aan (een aantal van) de 12 bewegingsvaardigheden: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

De kinderen krijgen gerichte oefeningen én uitdagende opdrachten die we samen tot een goed einde brengen.

Kleuters zitten in een cruciale ontwikkelingsfase waarin hun motorische vaardigheden volop in ontwikkeling zijn en maximaal gestimuleerd moeten worden. Multimove is specifiek gericht op kinderen tussen 3 en 8 jaar. Bij Jespo kiezen we ervoor om Multimove pas aan te bieden aan kleuters vanaf 5 jaar. Het is een gevarieerd bewegingsprogramma waar kleuters worden uitgedaagd op hun niveau.

 

Max. 24 kinderen.

Concrete datum steeds in onderling overleg af te spreken. Het is mogelijk om volgende momenten:

Maandag voormiddag (10u-12u)

Dinsdag voormiddag (10u-12u) & namiddag (13u-16u)

Woensdag voormiddag (10u-12u)

Donderdag voormiddag (10u-12u)

5,2 euro per leerling is de prijs voor één Multimove-activiteit (1 uurtje voor max. 24 kinderen). Kom je met meerdere klassen na elkaar (max. 2 in de voormiddag en/of max. 3 in de namiddag) of meerdere weken na elkaar (min. 2 keer, max. 4 keer) dan betaal je 3,5 euro per leerling per keer.

Lesgevers: 40 euro
Infrastructuur: 20 euro
Administratie- & secretariaatskosten: 20 euro
Materiaalkost: 15 euro
Promotie: 15 euro
Overheadkost: 15 euro
TOTAAL = 125 euro

De voordeur is rood geschilderd met het logo van AFP Antwerpen. Je komt dan terecht in een gang. Ga de trappen op én door de dubbele klapdeuren. Je komt dan terecht in de cafetaria.

Duurtijd: 50 à 60 min per Multimove-activiteit.

Je kan er als school natuurlijk voor kiezen om bijv. 4 weken na elkaar te komen, zodat de kinderen zeker alle bewegingsvaardigheden hebben gehad.

De Multimove-activiteit duurt 50 à 60 minuten. Er wordt minstens 1 korte drankpauze voorzien.

Via Multimove Vlaanderen (www.multimove.be) kan je je als leerkracht inschrijven voor de nieuwsbrief van Multimove. Daar krijg je dan elke maand tips mee hoe je Multimove kan integreren in/gebruiken tijdens je lessen.

Multi-move = op verschillende manieren bewegen

De 12 bewegingsvaardigheden uitleggen: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

Voor het overige wordt er veel voorgedaan, waardoor de kinderen, ook zij die anderstalig zijn, heel veel zullen begrijpen.

Actieve begeleiding van de leerkrachten die meekomen is wel gewenst.

Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om even contact op te nemen...

Thema's
  • Sport & gezondheid
  • Sport & beweging