Muzikale kamishibai

Maak een muzikaal verhaal (Kleutermenu schooljaar 2021 - 2022)

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 2 - 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Er was eens een grote rode stip. Ik ben zijn naam vergeten… Hij stond altijd maar stil op een papiertje maar wilde zo graag eens rollen... Hij rolde van de ene kant naar de andere kant van het papier… en opeens rolde hij van het papier af…

Kinderen horen graag verhalen. Hoe expressiever je ze vertelt, hoe meer ze aan je lippen hangen. Wat gebeurt er met het verhaal als de kinderen dit met live muziek ondersteunen? Stel, je hebt een heleboel geluiden en melodieën verzonnen: welk verhaal past daar dan bij?

Het maximum aantal deelnemers is 16 kleuters.

Prijs: €200 per klas voor 2 workshops van 12 tot 15 kinderen. Als er 24 kinderen in een klas zitten is dit 8,3€ per kind.  Zitten er meer of minder kinderen in de klas, kan de prijs per kind wijzigen.

Duur: 50 minuten per workshop, er kunnen 2 workshops op een halve dag gepland worden.

In deze workshop gaan we muzikaal aan de slag met Kamishibai, een papieren theatertje uit Japan. Bij de verschillende prenten gaan we zelf geluiden en muziek maken. Zo ontstaat een muzikaal verhaal of een compositie uit de verschillende beelden. Deze unieke werkvorm geeft veel inspiratie om met kinderen muziek te maken bij verschillende visuele prikkels (prentenboekjes, schilderijen, …)

Er bestaat een educatief pakket met extra informatie, namelijk een lesmap met extra muzikale spelletjes om in de klas verder te gebruiken en een duiding in hoeverre dit voldoet aan de muzische eindtermen.

We verwachten dat de leerkracht actief deelneemt aan de workshop.

Het is een activiteit zonder veel woorden. Vooral doen.

Voor de workshop hebben we graag een grote ruimte zonder stoelen en tafels, met een geluidsinstallatie. Andere materialen nemen we zelf mee.

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek