Spelen zonder winnen

We doen allerlei bewegingsspelen waarbij het competitieve of het "winnen" niet van tel is. Het spelaccent ligt op deelname en plezier.

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 3
  • Lager onderwijs: 1 - 6

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

De opdrachten vergroten de motorische behendigheid van kinderen en vragen van hen creatieve oplossingen. Ze leren samenwerken om een doel te halen. Via verschillende spelletjes ervaren de kinderen dat betrokkenheid van elk van hen nodig is om het doel te realiseren.

De meeste opdrachten zijn minstens per twee personen. Voor de kleinsten worden de opdrachten eenvoudig gehouden. De groten krijgen spelen met meervoudige moeilijkheidsgraad. 

De workshop is een beleving van vrijheid van spelen, positiviteit, gelijke kansen en veel plezier!

Workshops in scholen zijn standaard tot 25 leerlingen. Uitzonderlijk mogen dat er enkele meer zijn, maar dan vragen we €3 per extra leerling boven de 25.

We vragen 130€ voor het eerste lesuur (50 min.), vanaf dan €60 per extra lesuur (indien aansluitend). Voor  een school is het interessant om de workshop te boeken voor meerdere aaneensluitende uren, want dan wordt die goedkoper. Indien een school bijvoorbeeld 4 uren in de voormiddag wenst voor verschillende klassen/leeftijden van 24 leerlingen, dan kost dit € 3,3 per leerling.

Daarboven komen vervoersonkosten aan 0,35€/km in een straal van 50km rond Antwerpen.

De workshop kan het best doorgaan in een ruim en leeg klaslokaal of turnzaal. Indien er een geluidsinstallatie aanwezig is, maken we daar graag gebruik van. We proberen zo veel mogelijk met de fiets te komen tot bij uw school.

 

We starten met een korte fysieke opwarming van het lichaam, om dan meteen over te gaan naar verschillende opdrachten. We ronden af met een cirkelmoment waar ieder die wil kan reflecteren over wat hij of zij beleefd heeft.

Het is altijd fijn als de leerkracht en/of begeleider deel neemt!

Thema's
  • Sport & gezondheid
  • Gezondheid
  • Sport & beweging