Stapel

Stapel is een kleurrijk en visueel schouwspel. Een soort slapstick waarbij een mevrouwtje probeert om met blokken een toren te bouwen.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Mevrouw Stapel heeft een groot pak gekregen, wat zou daar in zitten? Ze maakt het open en speelt ermee. Een bijzonder komische voorstelling. De kinderen schateren het uit bij de fratsen van 'het mevrouwtje'. Deze voorstelling is bijna zonder woorden maar met veel muziek. Steeds hetzelfde liedje "alle eendjes zwemmen in het water" wordt op verschillende manieren gespeeld en gezongen.
 

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte

Voorstelling voor maximum 150 kleuters.

Meer informatie over de prijs

3 klassen: 515 euro (475 euro + 40 euro reiskosten).
Voor een maximum groep van 150 leerlingen 3,4 euro per leerling.
Tweede/derde voorstelling als het decor kan blijven staan aan 325 euro.

Deze activiteit boek je dus best met minstens 3 klassen, om aan de maximum van 50 euro per activiteit te komen na tussenkomst van de subsidie Kleutermenu

Verloop van de activiteit

Deel een
Een groot blok en een kleiner blok, daartussen een glijbaan. Het 'mevrouwtje' probeert het kleine op het grote blok te duwen. Het lukt niet. Dan verdwijnt het 'mevrouwtje' in een gat in het grote blok. Het kleine blok gaat omhoog en komt op het grote terecht. Alles gaat draaien. Uit het bovenste blok komt weer een blok,... en weer één,... tot er een reusachtige blokkentoren ontstaat.
 
Deel twee
Het mevrouwtje gaat weg en de toren gaat op zichzelf leven. Op de toren staan aan één kant eendjes die kunnen kwaken. Een andere kant heeft deurtjes waaruit poppen komen piepen. De blokken draaien, de eendjes kwaken, de poppen piepen en de hele toren gaat een toertje maken. Er wordt in de toren met licht en schimmen gespeeld.

Voor- en/of natraject

Er is een lesmap beschikbaar op onze site.

Thema's
  • Cultuur
  • Muziek
  • Theater

Gerelateerde activiteiten