Verkeersvignet secundair

Boek een gratis verkeersweek op je secundaire school.

Wat?
Tijdens een verkeersweek vinden er leuke en gevarieerde workshops plaats op je school rond thema’s als fietsvaardigheid, dode hoek en het halen van een rijbewijs. In één week tijd worden zo alle graden gesensibiliseerd.
 

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert de verkeersweken. Het Onderwijsnetwerk van de stad Antwerpen biedt aan 40 scholen een verkeersvignet aan dat recht geeft op een gratis verkeersweek in het schooljaar 2018 - 2019. 

Bekijk hier het programma van een verkeersweek.

Voor wie?

Voor secundaire scholen op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Door deze verkeersweken gratis aan te bieden wil Onderwijsnetwerk Antwerpen scholen helpen om de veiligheid te verhogen van leerlingen die participeren aan het verkeer.  De verkeersweken staan dus open voor BUSO-scholen, voor zover de betreffende leerlingen effectief participeren in het verkeer. Ook OKAN-klassen kunnen inschrijven.

Voorwaarden

  • De school schrijft minstens 500 leerlingen in. Scholen met een kleiner leerlingenaantal kunnen zich samen met een andere vestigingsplaats of een school in de buurt inschrijven om zo aan 500 leerlingen te geraken.

Hoe aanvragen voor het schooljaar 2018 - 2019?
Je kan een verkeersvignet aanvragen voor het volgende schooljaar vanaf 24 mei. Om een verkeersvignet aan te vragen dient de school volgende stappen uit te voeren: 

  • Surf naar onderwijs.csjdatabank.be. (U gebruikt best Mozilla Firefox als browser.) Dit is de onderwijsdatabank van de stad waar u een overzicht kan terugvinden van alle subsidies en tussenkomsten die kunnen worden aangevraagd door een school.
  • Volg de instructies op het startscherm om correct in te loggen in het systeem.
  • Klik in de rechternavigatiebalk op ‘Aanvragen en formulieren’ en dan op 'Nieuwe aanvraag' .
  • Druk op de knop 'Invullen' bij het vignet dat u wilt aanvragen.
  • Vul het formulier in om het vignet aan te vragen.
  • Klik op ‘Opslaan en indienen’.

Vragen?
klasopstap@stad.antwerpen.be
03 338 33 40 (vraag naar een medewerker van Klas Op Stap)