Vernieuwd: Workshops Verkeer op school

Praktijkgerichte workshops rond verkeer en mobiliteit in jouw school. Ze vervangen de vroegere verkeersweken.

Schrijf nu in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Schrijf je in voor schooljaar 2023-2024

De verkeersweken voor het secundair onderwijs van de VSV keren ook komend schooljaar terug, maar in een nieuw jasje: workshops Verkeer op school. Naast de digitale oefenplatformen Oefenplatform Verkeer (doorstroom en dubbele finaliteit) en Verkeer in de klas (arbeidsmarkt finaliteit en buitengewoon onderwijs), kan je ook praktisch aan de slag met je leerlingen tijdens deze workshops.

 

 

De workshops Verkeer op school kunnen worden geboekt voor alle leerjaren van het reguliere secundair onderwijs. Voor het buitengewoon secundair onderwijs is er een specifiek aanbod met de Mobibus. Lees er hieronder meer over.

De workshops Verkeer op school zijn interactieve, praktijkgerichte workshops, die begeleid worden door 2 VSV-lesgevers. Je kiest 1 thema per dag, dat door maximum 6 klassen gevolgd kan worden. Elke workshop duurt 1 lesuur, per sessie kan 1 klas van maximum 30 leerlingen deelnemen. Zo kunnen dus tot 180 leerlingen per dag de workshops volgen. De meeste thema’s zijn niet graadgebonden. De inhoud kan wel afgestemd worden per doelgroep. Je kan de workshops gedurende 1 of meerdere (aaneensluitende) dagen organiseren.

Ten opzichte van de vroegere verkeersweken zal je zien dat er een beperkter aantal thema's en leerdoelen aan bod komt, en dat de workshops korter zijn dan voorheen (1 lesuur ten opzichte van 3 lesuren vroeger). Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij de planning en er kunnen ook meer leerlingen per dag deelnemen. Tijdens deze kortere workshops wordt op een heel praktijkgerichte manier gewerkt met de leerlingen. Het theoretische gedeelte komt immers voldoende aan bod in de online oefenplatformen.

Bij inschrijving kies je meteen de juiste workshop(s) en geef je ook de gevraagde aanvullende informatie mee. Vergeet zeker niet aan te duiden dat je op Antwerps grondgebied ligt zodat de facturen correct worden opgemaakt. Na jouw aanvraag neemt de VSV contact met je op om de verdere planning af te spreken. Bezorg ons zeker ook het bevestigingsdocument dat je van de VSV ontvangt via klasopstap@antwerpen.be. Zo loopt de facturatie rechtstreeks via de stad. 

 

 

OKAN- scholen kunnen ook deelnemen aan de workshops Verkeer op school. Om een aanbod op maat van jouw leerlingen samen te stellen, neem je best contact op met de VSV via actieverkeer@vsv.be.

 

 

BuSo- scholen (onderwijsvormen 2 en 3) kunnen ook deelnemen met een workshop op maat, namelijk de Mobibus. 

De Mobibus is een rijdende doe-tentoonstelling voor leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs. In de bus gaan de leerlingen op een praktische en ervaringsgerichte manier aan de slag met 3 belangrijke verkeersthema’s: dode hoek, gedrag en attitude in het verkeer en zichtbaarheid. Iedere module leunt zo dicht mogelijk aan bij de leefwereld en ervaringen van de leerlingen, om de leerstof zo aansprekend en duidelijk mogelijk te maken. 

Uitgebreide informatie en inschrijvingen via www.mobibus.be.

 

foto's copyright VSV en Franky Verdickt

Alles open / Alles toe
Meer info over de groepsgrootte
  • 1 klas per lesuur, maximum 30 deelnemers per klas.
  • Minimum 3, maximum 6 klassen per dag.
  • 1 thema per dag. 
Meer informatie over de prijs

De stad Antwerpen - afdeling onderwijs - betaalt de workshops voor gesubsidieerde scholen op grondgebied van de stad Antwerpen. Duidt dit correct aan in het inschrijvingsformulier.

Meer info over de locatie

De workshops gaan door op school of in de opmgeving van de school. Voor sommige workshops (bv. dodehoek, tuimelwagen, mobibus) is een voldoende grote ruimte nodig om een voertuig te plaatsen. Indien de school zelf niet over deze ruimte beschikt, kan je een evenementenaanvraag doen aan de stad om een plein op het openbaar domein te gebruiken. 

Meer info over de duurtijd

Elke workshop duurt 50 minuten (1 lesuur). Minimum 3, maximum 6 sessies per dag.

Thema's
  • Mobiliteit
  • Milieu
  • Techniek

Gerelateerde activiteiten