Vorming Weerbaar naar het middelbaar

Rond hun 12de zijn kinderen erg gevoelig voor uitsluiting en pesten. Pimento versterkt hun zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheden.

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

3 uren 30 minuten

Locatie

  • Op je school
  • Op locatie

Geschikt voor

  • Lager onderwijs: 6

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Aan de hand van levensechte situaties op een speelplaats leren de kinderen hun mening te uiten, voor zichzelf op te komen en hun eigen waarden, normen en grenzen te vormen met respect voor zichzelf en anderen.

We stellen op basis van jouw noden en vragen een vorming op maat samen. Een intensieve ervaring voor jouw klasgroep, waarbij we samen op zoek gaan naar wat boeit, beweegt en raakt. We werken steeds met beproefde methodieken en werkvormen aangepast aan het individu en de groep.

De deelnemers gaan dus vooral veel zelf doen en een stuk van zichzelf laten zien. Met de nadruk op dat ze enkel vertellen wat ze zelf willen vertellen.

25 leerlingen per vormingsbegeleider van Pimento.

Vanaf € 157,00 tot € 225,00 (dagdeel), € 297,50 tot € 403,75 (dag), € 770,00 tot € 1.487,50 (meerdaagse) (in 2018, exclusief administratie- en vervoerskosten). Neem contact op voor jouw prijs op maat.

De prijs van een vorming bestaat uit:

• De prijs per vormingsbegeleider
• Een eenmalige administratiekost van € 20,00 per bevestigde overeenkomst
• Vervoerskosten van onze begeleiders aan € 0,34/km (die vervoerskost houden we zo laag mogelijk door te carpoolen naar jouw locatie)

Onze begeleiders verplaatsen zich naar een locatie van jouw keuze in heel Vlaanderen.

Of je boekt bij ons je vorming inclusief verblijf in een vormingshuis van Chirojeugd Vlaanderen. Meer info hierover vind je via chirohuizen.be.

Je krijgt 10% korting op de begeleiderskost als je vorming plaatsvindt in mei, juni of december.

Het programma en het verloop zijn afhankelijk van de duur van de vorming, de gevraagde insteek en van de inbreng van de groep.

Pauzemomenten spreken we op voorhand af met de groepsverantwoordelijke.

Er bestaat een aansluitende workshop die verder bouwt op de opgedane ervaring van deze activiteit:

 

Vanaf een halve dag (minimum 3,5 uur) tot een eendaagse of zelfs een tweedaagse.

  • Wees helder over de inhoud. Vertel de leerlingen op voorhand welk thema’s er aan bod komen in de vorming. De leerlingen moeten vooral zelf veel doen en een stuk van zichzelf laten zien, met de nadruk op dat ze enkel vertellen wat ze willen vertellen.
  • Maak op voorhand duidelijke afspraken over bv. gsm’s, toezicht pauzemomenten, …
  • We vragen je toezicht te houden tijdens de pauzes.
  • Als groepsverantwoordelijke hebben we je graag bij de vorming. Opvolging van de vorming zorgt voor een des te sterker effect, en je leert je leerlingen op een andere manier kennen. Als je niet deelneemt, brengt de begeleider je tijdens de pauzes op de hoogte van de voorbije sessie.

Onze begeleiders verplaatsen zich naar een locatie van jouw keuze in heel Vlaanderen.

Of je boekt bij ons je vorming inclusief verblijf in een vormingshuis van Chirojeugd Vlaanderen. Meer info hierover vind je via chirohuizen.be.

Thema's
  • Mens & maatschappij
  • Sterk in je schoenen, goed in je vel