Westafrikaanse percussie, zang en dans

De kleuters maken een 'reis' naar West-Afrika en maken actief kennis met de djembé, Afrikaanse dans en zang. (Kleutermenu/Buitengewoon menu schooljaar 2020-2021)

Mail om in te schrijven

Georganiseerd door

Duurtijd

n.v.t.

Locatie

 • Op je school

Geschikt voor

 • Kleuteronderwijs: 1 - 3
 • Lager onderwijs: 1 - 6
 • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

Prijs

Deze activiteit start met een kort dans- en percussieoptreden van Jill Van Meerbeeck, waarbij de kleuters onmiddellijk meegenomen worden bij dit deel van de Westafrikaanse cultuur en ze meteen ook te horen en te zien krijgen wat ze het komende uur gaan meemaken.

maximum aantal deelnemers: 25 

Bij reservatie worden uren afgesproken in overleg.

Prijs per voorstelling:

 • 1 voorstelling voor 24 kinderen ( 1 klas): 200 euro (inclusief 6% BTW) omgerekend komt dit neer op 8,33 euro per kind
 • 2 voorstellingen op 1 dag voor 48 kinderen (2 klassen van 24 leerlingen): 350 euro (inclusief 6% BTW). Omgerekend komt dit op 7,3 euro per kind
 • 3 voorstellingen op 1 dag voor 72 kinderen (3 klassen van 24 leerlingen): 525 euro (inclusief 6% BTW) Omgerekend komt dit op 7,3 euro per kind
 • 4 voorstellingen op 1 dag voor 96 kinderen (4 klassen van 24 leerlingen): 600 euro (inclusief  6% BTW). Omgerekend komt dit op 6,25 euro per kind

Deze prijs is inclusief gebruik materialen en vervoer.

Ruimte groot genoeg om met alle kinderen in een kring te zitten/staan.

Turnzaal is ideaal, maar een andere grotere zaal kan ook; speelzaal, refter, inkomhall,…

Indien haalbaar hulp bij uitladen en parkeergelegenheid in de school

 

Na een kort dans- en percussieoptreden van Jill Van Meerbeeck gaan we een beetje ‘op reis’ naar West-Afrika:
De kleuters maken kennis met de djembé, ervaren het plezier van Afrikaanse dans en samenzang:
Op de djembé ontdekken ze veel verschillende klanken en geluiden; alle klanken en geluiden worden gelinkt aan dieren die in Afrika voorkomen. Elk dier heeft z’n ritme en die ritmes leren we in samenspel spelen.

Daarna wordt er een kort verhaaltje verteld dat we dansend gaan uitbeelden. Om af te sluiten leren de kleuters nog een liedje.

Voor lager en secundair onderwijs wordt er een krachtige combi aangeboden van percussie en dans. Op de djembé leren we verschillende basisritmes in samenspel, en bij de dans wordt een heuse choreografie aangeleerd en ook gezongen. Intensieve activiteit waarvan je veel energie krijgt!
 

De activiteit duurt 70 minuten voor 1 klasgroep, zonder pauze.

 

De leerkracht neemt mee deel aan de activiteit, net zoals de kleuters/leerlingen. (bij leerlingen met specifieke noden kan leerkracht wel ondersteunen. )

De activiteit is geschikt voor de derde kleuterklas en de oudste leefgroep van de kleuterschool. De activiteit is ook geschikt voor het buitengewoon onderwijs.

Thema's
 • Cultuur
 • Dans
 • Muziek