Workshop dansexpressie met live muziek! Kleutermenu

Cultuuractiviteit van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu '19 - '20

Georganiseerd door

Duurtijd

1 uur

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

n.v.t.

Beschikbaarheid

Prijs

  • Gratis

Een ervaren duo dansbegeleider & muzikant neemt de kleuters mee in een fantasiewereld vol vreemde dieren, woeste rivieren, hoge klimbomen en zoveel meer. Samen gaan ze op pad en zonder dat ze het beseffen, gaan ze ook op verkenning naar wat hun lichaam allemaal kan, hoe ze puur op gevoel kunnen bewegen en zichzelf uitdrukken en vooral: ze ontdekken hoe je kan genieten van spontaan bewegen.  

Muziek en beweging zijn talen die door iedereen kunnen gesproken worden. Taalarme kinderen en kinderen met verschillende culturele achtergronden kennen geen grenzen in deze workshop.

Samen bewegen zorgt voor verbondenheid tussen de kleuters!

De workshop biedt aan kleuters zuurstof, vrijheid en ruimte om te bewegen volgens eigen manier/stijl. Ze ervaren verschillende sferen en ritmes en leren de waargenomen muziek omzetten in beweging. Zo krijgen klank en geluid verschillende expressiemogelijkheden via dans/beweging, die de kleuters op een speelse manier ontdekken. Ze genieten van de fantasie en de zelfexpressie, en dat tijdens een groepsworkshop! Met deze workshop krijgen kleuters muziek, dans en drama tegelijk aangereikt.

Prijs
Dit is één van de activiteiten die je kan boeken in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu. Voor vier activiteiten betaalt de school
€ 200 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dankzij een tussenkomst van de stad Antwerpen is dit een pak minder dan wanneer je deze vier activiteiten afzonderlijk zou boeken.

Reservatie
Wil je deze activiteit boeken voor het Kleutermenu of het Buitengewoonmenu, klik dan vanaf 6 mei,12 uur, op de knop 'Schrijf hier in' en vermeld bij de inschrijving duidelijk dat je de activiteit boekt in het kader van het Kleutermenu/Buitengewoonmenu.

Maximum 25 deelnemers.

Deze activiteit is beschikbaar op weekdagen tijdens of na de schooluren, een heel schooljaar lang en ook tijdens schoolvakanties.

Deze activiteit staat open voor leerlingen van het Buitengewoonmenu. Elk van de types van het buitengewoon onderwijs vraagt een andere aanpak. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met de partner om te bespreken of hij/zij op maat van jouw klasgroep kan werken.

De workshop start met een opwarming, vervolgt met het inhoudelijk luik en sluit af met een kort relaxatiemoment.

Meerdere sessies van telkens een lesuur op één dag mogelijk.

  • (beetje) hulp bij uitladen is welkom
  • Minimaal één leerkracht aanwezig tijdens de activiteit
  • Tijdens de workshop volgt de klasleerkracht gewoon mee zoals de kleuters. Indien er plots één of ander probleem opduikt met een kleuter zal de klasleerkracht hierop ingaan zodat de workshop begeleid(st)er de workshop niet hoeft stil te leggen en gewoon kan verder werken met de andere kleuters.
  • Graag een aparte wat grotere ruimte met fijne akoestiek.

De opgedane ervaring van deze activiteit kan verder worden uitgediept: de leerkracht kan achteraf aan de hand van een lesfiche een aantal oefeningen herhalen in de klas.
Andere mogelijkheid is om een bewegingstraject aan de kleuters te bieden, met bijvoorbeeld een reeks van 5 workshops verspreid over verschillende dagen/weken.

bevriezen (stilstaan) - ontspannen