YOGA avontuur voor kleuters

Kleuters gaan op avontuur in een doorlopend verhaal over dieren en natuur. Spelenderwijze oefenen ze verschillende yogahoudingen.

Schrijf in

Georganiseerd door

Duurtijd

50 minuten

Locatie

  • Op je school

Geschikt voor

  • Kleuteronderwijs: 1 - 3

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

Kleuters leren hun motoriek te vergroten, leren spanningen los te laten en komen tot rust en tot hun innerlijke kracht! Ze leren hun lichaam beter kennen met al hun mogelijkheden en beperkingen.
Ze gaan verschillende yogahoudingen aannemen, zich inleven en verbeelden en hun fantasie inzetten tijdens een ontdekkingstocht.

De workshop legt de nadruk op het plezier en het speelse. Elke kleuter krijgt een eigen yogamat waarop hij/zij op eigen ritme kan oefenen, samen met de andere kinderen van de klas.

 

De maximale groepsgrootte bedraagt 24 leerlingen per lesuur.

 

We vragen € 130 voor het eerste lesuur (50 min.). Elk extra aansluitend lesuur kost € 60.
Indien een school bijvoorbeeld 4 uren in de voormiddag wenst voor verschillende klassen/leeftijden van 24 leerlingen, dan kost dit € 3,3 per leerling.

We starten met een opwarming van het lichaam en gaan over naar verschillende yogahoudingen op een speelse manier. We ronden af met een visualisatie of een ademhalingsoefening en eindigen met een ontspanningsoefening om geheel tot rust te komen.

 

De workshop beantwoordt aan de algemene doelstellingen van het leerplan lichamelijke opvoeding.

 

ontspan

 

 

We vragen aan de leerkracht en/of begeleider om mee deel te nemen.

 

Het yoga-avontuur kan het best doorgaan in een ruim en leeg klaslokaal of turnzaal. Indien een geluidsinstallatie aanwezig is, maken we er graag gebruik van. De yogamatten worden door ons voorzien.

 

Thema's
  • Sport & gezondheid
  • Sport & beweging