Ontleen materiaal voor jouw (meerdaagse) klasuitstap

EXTRA SCHOOLFIETSEN

Plan je een fietstocht of uitstap met de klas? Niet alle leerlingen kunnen een eigen fiets meebrengen naar school. Voortaan is daar een oplossing voor. Antwerpse scholen kunnen extra fietsen ontlenen bij de uitleendiensten van Buurtsport. Je vindt deze uitleendiensten op het Kiel en in Park Spoor Noord. De ontlening kost 0,5 euro per fiets per dag. Meer info op antwerpen.be

DIVERS MATERIAAL: MULTIMEDIA, KEUKEN, SPORT EN SPEL, VOLKSSPELEN

Bij de uitleendienst van het jongerencentrum Bouckenborgh kan je ook als school terecht om divers materiaal te ontlenen: multimedia, keuken, sport en spel, volkspelen.

SPORT – EN SPELMATERIAAL

Buurtsport ontleent sport - en spelmateriaal op 2 locaties: de uitleendienst Park Spoor Noord en de uitleendienst Kiel. Je vindt er circus – en hockeysets, atletiekhorden, new games, een sportstapelset,…


MATERIALENBANK ONDERWIJSBELEID ANTWERPEN

Hier vind je een overzicht van alle materialen die onderwijsbeleid in de loop der jaren ontwikkelde en bijeensprokkelde.  Zo vind je er verkeerseducatieve spellentaalstimuleringspakketten, en andere materialen.  

NATUUREXPLORATIE-MATERIAAL

In de edutheek kan je onder andere zoek- en determineerkaarten, microscopen, een bodemonderzoekdoos, gezelschapsspelen en kijkplaten ontlenen rond thema’s als natuur, water, bos en dieren.
 

BOEKENPAKKETTEN

De boekenpakketten van de bib worden op maat gemaakt. Er wordt rekening gehouden met het leesniveau, de leeftijdscategorie, het aantal leerlingen, het soort materiaal (strips, weetjesboeken…) en voorkeurthema’s. Waarom geen boekenpakket rond het bos meenemen op bosklassen?


MATERIAAL ROND WERELDBURGERSCHAP EN DIVERSITEIT

In het provinciaal Documentatiecentrum Atlas kun je tijdens de openingsuren zonder afspraak het aanbod aan leermiddelen en spelmateriaal verkennen en uitlenen. Je krijgt daarbij hulp en advies van de medewerkers.


LEERMIDDELEN

Lesmateriaal in alle vormen. Dit is het gratis platform waar leerkrachten elkaar inspireren door leermiddelen te delen, voor leerlingen van alle leeftijden. Tienduizenden leermiddelen kun je gemakkelijk doorzoeken op onderwerp, vak of onderwijsniveau.


AUDIOVISUEEL MATERIAAL

De uitleendienst van Zappa biedt audiovisueel materiaal aan in 4 categorieën: Audio, Licht, Video en Xtra. De uitleendienst mikt op jongeren en jeugdverenigingen, maar ook scholen kunnen van deze dienst gebruikmaken. Wil je een foto- of videorapportage maken van de klasuitstap? Organiseer je een festival op school of een bonte avond tijdens een meerdaagse uitstap? Dan kan je hier terecht voor mengpanelen, microfoons, luidsprekers, spots, DVD-spelers, camera’s, beamers...

De uitleendienst van de provincie Antwerpen heeft een groot aanbod audiovisuele materialen.  Naast deze materialen verhuren zij ook toegankelijkheidsmateriaal.  Aangezien de uitleendienst naast het Provinciale vormingscentrum ligt, kn je hier ook cursussen volgen om met de uitleenbare materialen te leren werken.