Selfie citygame Super Snap Antwerpen

Ontdek Antwerpen op een manier zoals je nog nooit hebt gedaan. Door middel van Super Snap leer je de mooiste stad van Vlaanderen kennen op een ontspannende, ludieke en creatieve manier.  

Schrijf je in

Georganiseerd door

Duurtijd

2 uur

Locatie

Geschikt voor

  • Secundair onderwijs: 1 - 7

Beschikbaarheid

  • Hele schooljaar beschikbaar

Prijs

  • € 3,30 per leerling

Deze actieve citygame speel je met onderdelen uit een speldoos, samen met een chatbot in Facebook Messenger. Het spel duurt ongeveer twee uren en wordt begeleid door enkele leerkrachten.
De groep wordt ingedeeld in vier teams van maximum zes leerlingen. Elk team moet beschikken over één smartphone met dataverbinding.
De chatbot is een virtuele spelleider die vragen en raadsels op de teams afvuurt. Ondertussen ga je op zoek naar de verborgen fotodetails in de stad. Gevonden? Neem een leuke selfie met je team!

Deze citygame heeft als doel op een heel ontspannende en leuke manier meer over Antwerpen te weten te komen. De leerlingen voeren gekke opdrachten uit, lossen raadsels op over Antwerpen, nemen selfies op boeiende plekken en trachten de juiste stadslegendes aan deze plaatsen te koppelen.

Verwachtingen naar leerkracht en begeleiding

De leerkracht leest op voorhand de spelregels (handleiding zit in de box) en legt de spelregels uit aan de leerlingen.

Tijdens het spel zijn er twee mogelijkheden:

  • Een leerkracht beoordeelt de resultaten van de opdrachten (foto’s) op de website van Super Snap en kan dus de resultaten van de leerlingen goed- of afkeuren. Deze optie is het meest aangewezen voor deze leeftijdscategorie.
  • De Messenger-bot keurt automatisch de foto’s van de leerlingen goed (minst aangewezen optie).
Prijs
De doos kost € 79.

Met de doos kan meermaals gespeeld worden. Als er dus twee klassen gebruik maken van de box of er twee jaar na elkaar met de box gespeeld wordt, dan is de prijs per leerling slechts € 1,6.

Locatie
Het spel start op de Groenplaats in 2000 Antwerpen.

Het spelterrein van Super Snap is het centrum van Antwerpen.

Voor- of natraject
Er kan een cultuur-historische les over Antwerpen gegeven worden als natraject.  De foto’s die tijdens het spel zijn genomen door de leerlingen, kunnen gebruikt worden in een nabespreking.
 
Locatie
Thema's
  • Cultuur
  • Media
  • Mens & maatschappij